Υλικά:
• 150 γρ. καλαμποκάλευρο
• 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 8 γρ. baking powder
• 4 αβγά
• 200 γρ. χαλούμι τριμμένο στο λεπτό του τρίφτη
• 250 γρ. φέτα χοντροσπασμένη
• 100 γρ. γαλοτύρι
• 3 πιπεριές φλωρίνης (ψητές σε άλμη) κομμένες σε φέτες
• 1 κουταλιά της σούπας μυρωδικά (θυμάρι, δυόσμο ή ό,τι άλλο προτιμάς)
• 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα (καυτερή ή καπνιστή)
• Αλάτι και Πιπέρι (κατά βούληση)
Εκτέλεση:
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
• Σε ένα μπολ περνάμε από σίτα το καλαμποκάλευρο με το αλεύρι και το baking powder.
• Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γαλοτύρι.
• Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
• Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αναμειγνύουμε.
• Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί με διάμετρο 22-25 εκ.
• Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί.
• Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.gr