Με την τουριστική σεζόν των ελληνικών νησιών να ξεκινάει σε λίγες εβδομάδες, το ταξιδιωτικό περιοδικό Condé Nast Traveller δεν θα μπορούσε να κάνει καλύτερο δώρο στη Σαντορίνη και τη Λευκάδα, από το να περιλάβει δύο τοποθεσίες τους στη λίστα με τα 50 ομορφότερα μέρη της Ευρώπης.

 

ellinikoi proorismoi

Η παραλία Πόρτο Κατσίκι στο πανέμορφο νησί του Ιονίου και η Οία με το διάσημο ηλιοβασίλεμά της στον δημοφιλή προορισμό των Κυκλάδων βρίσκονται αντίστοιχα στη 10η και την 24η θέση της λίστας.

 

23 Neuschwanstein Castle Bavaria Germany

Το μαγικό κάστρο Neuschwanstein στη Γερμανία βρίσκεται στην 23η θέση: Χτισμένο τον 19ο αιώνα από τον Λουδοβίκο Β΄ της Βαυαρίας προς τιμήν του Γερμανού συνθέτη Richard Wagner, το Neuschwanstein όχι μόνο μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι, αλλά στην πραγματικότητα αποτέλεσε την έμπνευση για το Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης στη θρυλική ομώνυμη ταινία κινουμένων σχεδίων του 1959 με την υπογραφή του Walt Disney.

 

love tunnel

Μια θέση στον κόσμο του Disney ή στις σελίδες των αδερφών Grimm θα μπορούσε να έχει, όμως, και το αδιανόητα φωτογενές Τούνελ της Αγάπης, έξω από την πόλη Kleven της Ουκρανίας. Καθώς τα δέντρα του δάσους μεγάλωναν -και με το τρένο να περνά καθημερινά ανάμεσά τους- σχηματίστηκε μια καταπράσινη σήραγγα που σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη στον κόσμο. Μήκους 3 χιλιομέτρων και με τη φήμη πως η βόλτα κατά μήκος των γραμμών του κάνει πραγματικότητα τις ευχές των ερωτευμένων ζευγαριών, το ιδιαίτερο αυτό αξιοθέατο βρίσκεται στην 33η θέση του Condé Nast.

 

41 Amsterdam The Netherlands

Αμέτρητες γέφυρες και ακόμα περισσότερα ποδήλατα είναι τα πρώτα πράγματα που σκέφτεται κανείς για το Άμστερνταμ, την πόλη που βρίσκεται στην 41η θέση της λίστας. Τουλίπες, space cakes, το σπίτι της Άννας Φρανκ, shopping, η Νυχτερινή Περίπολος του Ρέμπραντ, γοτθικοί ναοί και gourmet διεθνής κουζίνα είναι στην πραγματικότητα μερικά μόνο από τα αναρίθμητα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν το προφίλ της πολύπλευρης Ολλανδικής πρωτεύουσας - εκεί όπου οι ρομαντικές βόλτες στα κανάλια και η βουτιά στον κυνισμό του Red Light District γίνονται ένα.

 

Δες ολόκληρη τη λίστα και τους 50 προορισμούς της στη photo gallery:

2 ελληνικά μέρη στη λίστα με τα 50 ωραιότερα στην Ευρώπη

Δες ακόμα:

Οι 10 πιο ρομαντικές πόλεις στην Ευρώπη

Κόσμος: 15 μέρη σαν παραμύθι