Υλικά:
• 225 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
• 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
• ½ κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
• 225 γρ. ζάχαρη
• 3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
• 150 ml ηλιέλαιο
• 300 γρ. μέλι
• 225 ml χυμό πορτοκάλι
• ξύσμα από 3 πορτοκάλια
Εκτέλεση:
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C.
• Βουτυρώνουμε με μαργαρίνη και αλευρώνουμε την φόρμα του κέικ.
• Σε ένα μπολ μεγάλου μεγέθους αναμειγνύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ και την ζάχαρη με ένα κουτάλι.
• Προσθέτουμε τα αβγά, το ηλιέλαιο, 225 ml χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μέλι.
• Χτυπάμε καλά με το μίξερ μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλεύρι (Το μείγμα πρέπει να είναι πολύ ρευστό).
• Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 1 ώρα και 35 λεπτά.
• Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει στην φόρμα για 20 λεπτά, πριν το αναποδογυρίσουμε σε μια σχάρα για να κρυώσει τελείως.
Extra tip: Προαιρετικά, ολοκληρώνουμε το κέικ με γλάσο της αρεσκείας μας.
Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.gr