Μόλις 27 μέρες μας χωρίζουν από το 2018 και, ένα από τα πράγματα που αξίζει να βάλεις στη λίστα με τα σχέδιά σου για τη νέα χρονιά είναι ένα μακρινό, ιδιαίτερο ή περιπετειώδες ταξίδι. Το National Geographic Traveler δημοσίευσε την ετήσια λίστα του με 21 προορισμούς για τη νέα χρονιά κι εμείς ξεχωρίσαμε 3 όχι και τόσο γνωστούς, που θα βάλουμε σίγουρα στη δική μας wish list!

 

  • Μάλμε, Σουηδία: Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας έχει υπέροχη σύγχρονη σκανδιναβική κουζίνα και αυθεντικά πιάτα από όλο τον κόσμο, όμως αυτό που αξίζει να δεις περισσότερο από όλα είναι τα Northern Lights (το Βόρειο Σέλας).

    northern lights2

 

  • Τζουγιούι, Αργεντινή: Η επαρχία Τζουγιούι είναι η έδρα της Quebrada de Humahuaca, μιας στενής κοιλάδας που περιτριγυρίζεται από πολύχρωμους βράχους. Μάλιστα έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO το 2003.

    jujuy

 

  • Jordan Trail, Ιορδανία: Η Ιορδανία, σύμφωνα με τους συντάκτες του National Geographic, είναι ο ιδανικός προορισμός για πεζοπορία. Το περίφημο Jordan Trail έχει μήκος παραπάνω από 600 χιλιόμετρα και διασχίζει όλη τη χώρα, περνώντας από δάση, έρημο, φαράγγια και 52 διαφορετικές πόλεις και χωριά.

    Wadi Rum Desert Jordan

 

Κλείσε εισιτήρια, φτιάξε τη βαλίτσα σου κι έφυγες!