Μάλλον γνωρίζεις πως τα προβλήματα που μπορεί να σου προκαλέσει η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι πολλά, ξέρεις όμως τι θα συμβεί στο σώμα σου όταν σταματήσεις να πίνεις; Χωρίσαμε τα αποτελέσματα σε 7 -χρονικά- στάδια και σου τα παρουσιάζουμε παρακάτω.

Δες λοιπόν τι θα συμβεί:

  • Μία ώρα μετά το τελευταίο σου ποτό, ο οργανισμός σου αρχίζει να εργάζεται σκληρά προκειμένου να αποφύγει τη δηλητήριαση απο το αλκοόλ. Το συκώτι σου αρχίζει να δουλεύει πυρετωδώς» και το πάγκρεας αρχίζει επίσης να παράγει επιπλέον ινσουλίνη, η οποία προκαλεί και τις έντονες λιγούρες, ειδικά για υδατάνθρακες.
  • 12-24 ώρες μετά το τελευταίο ποτό, το σάκχαρο στο αίμα σου αρχίζει να σταθεροποιείται (εκτός κι αν όντως έχεις ενδώσει στις λιγούρες για ντόνατς και άλλα junk food, οπότε μπορεί να έχει ξεκινήσει ένα γλυκαιμικό roller coaster που μπορεί να διαρκέσει μέρες). Παράλληλα, σε αυτό το διάστημα, λόγω της διουρητικής επίδρασης του αλκοόλ, το σώμα αφυδατώνεται, γι’ αυτό βεβαιώσου πως πίνεις αρκετό νερό.
  • 48 ώρες μετά το τελευταίο ποτό, η διαδικασία της αποτοξίνωσης έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Ανάλογα με το πόσο έχεις πιει, πονοκέφαλος και εξάντληση μπορεί να παραμένουν για λίγο ακόμη. Ωστόσο τα χειρότερα έχουν πια τελειώσει.
  • 72 ώρες μετά το τελευταίο ποτό, οποιεσδήποτε ανεπιθύμητες παρενέργειες σε έχουν εγκαταλείψει τελείως και οι επιθυμίες σου για υδατάνθρακα υποχωρούν. Οι 72 ώρες μετά το τελευταίο σου ποτό είναι όταν επιτέλους νιώθεις απολύτως καλά, σωματικά και πνευματικά.
  • Μία εβδομάδα μετά το τελευταίο ποτό, αρχίζεις να κοιμάσαι πιο βαθιά, προκαλώντας την αύξηση της σωματικής και πνευματικής σου ενέργειας. Το δέρμα σου αρχίζει να φαίνεται πιο λαμπερό και νεανικό, καθώς η ενυδάτωση αποκαθίσταται.
  • Έναν μήνα μετά το τελευταίο ποτό, το λίπος του ήπατος μειώνεται κατά 15%, αυξάνοντας την ικανότητά του να φιλτράρει τις τοξίνες από το σώμα. Θα παρατηρήσεις πιθανότατα μείωση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Επιπλέον, η πιο σημαντική βελτίωση στο δέρμα σου εμφανίζεται σε αυτό το διάστημα των τεσσάρων εβδομάδων, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The International Journal of Cosmetic Science.
  • Έναν χρόνο μετά το τελευταίο σου ποτό, ο κίνδυνος για καρκίνο του στόματος, του ήπατος και του μαστού μειώνονται ενώ, αν πριν έπινες σε συστηματική βάση, μπορείς στο διάστημα του ενός έτους αποχής από το αλκοόλ να έχεις αδυνατίσει σημαντικά - ο μέσος όρος που έχει παρατηρηθεί είναι 6 κιλά.

Μήπως λοιπόν να το ξανασκεφτείς πριν παραγγείλεις αλκοόλ στην επόμενη έξοδο σου;