Το είδες κι εσύ στο Instagram; Εγώ ομολογώ πως, όταν το πρωτοδιάβασα, δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοούσε. Μόλις πρόσφατα την είχα δει κι εγώ στο show της Victoria’s Secret και κατευθείαν αναρωτήθηκα τι εννοεί με όλα αυτά που γράφει.

Αν σε μπέρδεψα και δεν κατάλαβες τι ακριβώς γράφω, αναφέρομαι σε αυτό το post της Adriana Lima:

 

?I had received a call for the possibility of filming a sexy video of me to be posted and shared in social media. Even though I have done many of this type, something had changed in me, when a friend approached me to share that she was unhappy with her body, then it made me think.... that everyday in my life, I wake up thinking, how do I look? Was I going to be accepted in my job? And in that moment I realized that majority of woman probably wake up every morning trying to fit in a stereotype that society/socialmedia/fashion etc imposed.... i thought that’s not a way of living and beyond that.... that’s not physically and mentally healthy, so I decided to make that change..... I will not take of my clothes anymore for a empty cause.....?✨ #Embraceyouself #natureisbeautiful #naturalissexy #LOVEYOU ?✨

A post shared by Adriana Lima (@adrianalima) on Dec 9, 2017 at 10:14am PST

«Δέχθηκα ένα τηλέφωνο για να συζητήσω το ενδεχόμενο να συμμετέχω στο γύρισμα ενός σέξι βίντεο το οποίο θα δημοσιευόταν στα social media. Παρόλο που έχω ήδη κάνει αρκετά τέτοια στη διάρκεια της καριέρας μου, πρόσφατα αισθάνθηκα ότι κάτι άλλαξε μέσα μου όταν μια φίλη μου μοιράστηκε μαζί μου το πόσο άσχημα νιώθει με το σώμα της. Αυτό με έκανε να σκεφτώ ότι κάθε μέρα της ζωής μου ξυπνάω και σκέφτομαι την εικόνα μου. Αν είμαι αρκετά ωραία για να με αποδεχθούν στο επάγγελμα που έχω επιλέξει να κάνω. Και εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα ότι η πλειοψηφία των γυναικών πιθανώς ξυπνάει κάθε πρωί προσπαθώντας να ανταποκριθεί στα στερεότυπα που επιβάλλονται από την κοινωνία, τα social media, τη μόδα κλπ. Σκέφτηκα λοιπόν ότι αυτός δεν είναι τρόπος να ζεις τη ζωή σου. Δεν είναι σωματικά και ψυχικά υγιές να ζεις έτσι. Γι’ αυτό αποφάσισα να κάνω αυτή την αλλαγή. Δεν θα ξαναβγάλω τα ρούχα μου για ένα τόσο ανούσιο σκοπό». Αυτά γράφει η Adriana Lima και να σου πω πως ήδη τα «κουτσομπολιά» τη θέλουν να έχει αποχωρήσει από την Victoria’s Secret και μάλιστα να έχει κάνει unfollow στο instagram όλους τους υπεύθυνους αλλά και τους υπόλοιπους Αγγέλους!

Αλλά, με αυτή την αφορμή, εγώ θέλω να σου θυμίσω το εξής: Δεν υπάρχει γυναίκα χωρίς ατέλειες. Δεν υπάρχει σώμα χωρίς ψεγάδια. Ναι, ακόμα κι εκείνα που μοιάζουν τέλεια στο instagram και στις φωτογραφίσεις! Αλλά να σου πω και κάτι άλλο; Δεν έχει και σημασία! Τι νόημα έχει να ξυπνάς κάθε μέρα αγχωμένη ότι δεν είσαι αρκετά αδύνατη/ αρκετά σφιχτή/ με αρκετά ωραίες καμπύλες ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο; Τι νόημα έχει να εξαρτάται το πόσο ευτυχισμένη είσαι από το πόσα κιλά δείχνει η ζυγαριά σου; Αν θέλεις να κάνεις κάτι καλό για το σώμα και την υγεία σου, γυμνάσου (με μέτρο κι αυτό– καμία εμμονή δεν είναι καλή), φάε υγιεινά και, κυρίως, αγάπησέ το. Σταμάτα να το συγκρίνεις με ό,τι βλέπεις στα social media, σταμάτα να αποζητάς την τελειότητα. Και να την αποκτήσεις, δεν θα σε κάνει πιο χαρούμενη, στο εγγυώμαι. Κοίτα γύρω σου, υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα που μπορούν πραγματικά να σου χαρίσουν την ευτυχία. Και η ζυγαριά δεν είναι ένα από αυτά, αλήθεια σου λέω.