Tip: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη συνταγή ως βάση για να φτιάξεις μια πεντανόστιμη τυρόπιτα με τα αγαπημένα σου υλικά! Παίξε με τις γεύσεις, για να φτιάξεις την custom made συνταγή που θα ταιριάζει στα δικά σου γούστα! Το μόνο που έχεις να προσέξεις είναι το πόσο αλμυρά υλικά θα βάλεις. Για παράδειγμα αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ελιές, θα πρέπει να προτιμήσεις πιο γλυκά και όχι αλμυρά τυριά.
Υλικά:
• 1 φύλλο σφολιάτας
• 200 γρ. γιαούρτι αγελάδος, 2% λιπαρά
• 200 γρ. φέτα ή κατσικίσιο τυρί
• 200 γρ. τυρί που λιώνει, τριμμένο (μπορείς να χρησιμοποιήσεις κασέρι, λαδοτύρι, έμενταλ ή ό,τι άλλο θες)
• 100 γρ. ψιλοκομμένο αλλαντικό της επιλογής σου (μπέικον, γαλοπούλα, λουκάνικο, κοτόπουλο ή ό,τι άλλο θες)
• 40 γρ. από υλικό για έξτρα γεύση όπως λιαστές ντομάτες, φιλέτο ελιάς, καλαμπόκι
• 2 κουταλιές της σούπας μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό ή ό,τι άλλο θες)
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C και απλώνουμε τη σφολιάτα πάνω σε ένα ταψί.
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με τα τυριά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
• Απλώνουμε τα υλικά πάνω σε ένα φύλλο σφολιάτας, αφήνοντας ένα περιθώριο 3 εκατοστών περιμετρικά.
• Μόλις απλώσουμε τα υλικά γυρίζουμε τα περιθώρια της σφολιάτας προς τα μέσα, καλύπτωντας τα άκρα περιμετρικά.
• Ψήνουμε την τυρόπιτα στους 170°C για 45 - 55 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρωμα.
Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.gr