Κάθε μέρα το ακουμπάς αμέτρητες φορές (έχοντας πρώτα ακουμπήσει σε ένα σωρό άλλες επιφάνειες). Επίσης, αφού βάλεις τα χέρια σου πάνω του, πιάνεις τα ρούχα σου, το πρόσωπό σου, τα μαλλιά σου… Μήπως πρέπει λοιπόν να καθαρίζεις το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σου πιο συχνά;

Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσεις και το γεγονός ότι συχνά τρως ή έστω τσιμπολογάς πάνω από το πληκτρολόγιό σου (όπως κάνει περίπου το 70% των ανθρώπων), τότε καταλαβαίνεις πως η απάντηση στην τελευταία ερώτηση είναι ξεκάθαρα ναι.

Σύμφωνα με έρευνα, τα πληκτρολόγια των υπολογιστών μπορούν να έχουν ακόμα και 5 φορές περισσότερα βακτήρια από ό,τι ένα κάθισμα τουαλέτας. Παρ’ όλα αυτά, περίπου το 10% των ανθρώπων δεν καθαρίζει το συγκεκριμένο σημείο του γραφείου του σχεδόν ποτέ!

Τι να κάνεις: Μία φορά την εβδομάδα (για παράδειγμα κάθε Παρασκευή), πέρασε το πληκτρολόγιο, καθώς και όλες τις υπόλοιπες επιφάνειες που ακουμπάς καθημερινά στο γραφείο σου (όπως και το σταθερό τηλέφωνο) με ένα απολυμαντικό spray. Μην ξεχάσεις τις εσοχές του πληκτρολογίου (χρησιμοποίησε μια μπατονέτα με απολυμαντικό ή με οινόπνευμα αν χρειάζεται) και, φυσικά, το ποντίκι!