Ναι, το διαβάσαμε κι αυτό. Η σημερινή ημέρα θεωρείται από τους ψυχολόγους ως η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου. Ή όπως θα λέγαμε και στα χωριά μας(!) σήμερα είναι η Blue Monday! Λίγο ότι μόλις τελείωσαν οι γιορτές, λίγο ότι τα επόμενα Χριστούγεννα αργούν ένα χρόνο και το καλοκαίρι αρκετούς μήνες, λίγο ότι έχουμε ξοδέψει όλα τα χρήματά μας για τα δώρα κλπ και τα ρούχα μας πια δεν μας κάνουν με τόσους κουραμπιέδες που καταβροχθήσαμε, πώς να μην πέσουμε σε κατάθλιψη λένε μερικοί ειδικοί.

Αυτά είναι μπούρδες λέω εγώ.

Σήμερα -ή και κάθε μέρα που θα νιώθεις down- κάνε τα εξής:

1. Γυμναστική. Είτε δυναμική για να σου φύγουν τα νεύρα, είτε πιο χαλαρή, τύπου yoga ή pilates, για να κάνεις ταυτόχρονα διαλογισμό.

2. Φόρεσε ρούχα με χρώμα. Μην ντυθείς με μαύρα, άλλαξε μόνη σου τη διάθεσή σου.

3. Βάψου. Αν και συνήθως σου προτείνω να είσαι φυσική, σήμερα πιστεύω πως είναι καλό να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου είτε με ένα ωραίο μακιγιάζ είτε με ένα ωραίο χτένισμα.

4. Τραγούδα. Ναι, θέλεις να τραγουδήσεις δυνατά μέσα στο μπάνιο ή στο αυτοκίνητο; Καν’ το.

5. Φάε υγιεινά. Να ξέρεις πως αν φας junk food ή πολλά γλυκά σήμερα, θα έχεις τύψεις μετά. Κάτι που δεν θα βοηθήσει καθόλου την «blue» διάθεσή σου.

6. Χαμογέλα. Πείσε τον εαυτό σου πως είναι μόνο μια κακή ημέρα, δεν τρέχει και κάτι, όλοι άλλωστε δικαιούμαστε να μην έχουμε τα κέφια μας μια στο τόσο, αλλά μην το αφήσεις να σε καταβάλει. Σκέψου πως «αύριο είναι μια καινούργια ημέρα» και άλλα τέτοια χαζοκλισέ που όμως, πίστεψε με, λειτουργούν!