Υλικά:
• 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης
• 2 αβγά
• ελαιόλαδο για τα αβγά
• 1/2 αβοκάντο
• αλάτι
• πιπέρι
• μπούκοβο
• 1/2 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
Εκτέλεση:
• Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει, στερεώνουμε το κουλούρι και ρίχνουμε μέσα τα δύο αβγά. Για να πετύχει καλύτερα μπορούμε να έχουμε σπάσει τα αβγά σε ένα μπολάκι πρώτα και μετά να τα ρίξουμε μέσα στο κουλούρι.
• Σκεπάζουμε με ένα καπάκι κατσρόλας το τηγάνι για να ψηθούν καλά τα αυγά και στην πάνω πλευρά.
• Κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες και το περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού. Προσθέτουμε το ξύσμα, το μπούκοβο και το αλατοπίπερο.
• Σε ένα μεγάλο πιάτο σερβίρουμε το κουλούρι με τα αβγά, δίπλα το αβοκάντο και, προαιρετικά, προσθέτουμε πράσινη σαλάτα, ψιλοκομμένα ντοματίνα, φασόλια από κονσέρβα ή ό,τι άλλο θέλουμε.
Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.gr