Τα social media αποτελούν, αναμφισβήτητα, μεγάλο μέρος της ζωής μας. Δεν είναι μόνο η σελίδα του facebook όπου μπορείς να περάσεις άπειρες ώρες σερφαρίσματος, αλλά και το Instagram ή το Twitter. Μήπως όμως η σχέση σου με όλες αυτές τις εφαρμογές είναι πιο στενή από όσο πρέπει;

Δες ποια είναι τα 4 πιο κραυγαλέα σημάδια - και λάβε τα μέτρα σου:

1. Εκνευρίζεσαι όταν δεν έχεις ίντερνετ: Με το που καταλάβεις ότι βρίσκεσαι σε ένα χώρο χωρίς wifi (ή το 3G σου δεν πιάνει καλά), χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου. Από την άλλη, δεν σε νοιάζει να περιμένεις με τις ώρες κάτω από το σπίτι της κολλητής σου εφόσον έχεις πολλά MΒ. Το θέμα μπαταρία δεν τον αναφέρουμε, γιατί όπου και αν πας στην τσάντα σου βρίσκεται πάντα ένας φορτιστής. Σωστά;

2. Ο τοίχος σου είναι γεμάτος με check in: Η γνωστή κοινοποίηση τοποθεσίας είναι η πρώτη σου κίνηση μόλις βρεθείς σε ένα μέρος - εντός και εκτός των συνόρων μας. Είτε πας για φαγητό, είτε κάνεις μία μικρή εξόρμηση, δεν αφήνεις στιγμή τους διαδικτυακούς σου φίλους να σε... αναζητήσουν. Αααα, και το σημαντικότερο. Αν το σπίτι σου είναι hotspot στη λίστα των check in τότε ναι, είσαι ξεκάθαρα εθισμένη.

3. Είναι η πρωινή σου προτεραιότητα: Δεν προλαβαίνεις καλά καλά να ξυπνήσεις και έχεις πάρει ήδη το κινητό στα χέρια σου. Κάνεις μία γρήγορη έρευνα για το τι έχει ανεβάσει γενικώς ο καθένας, αν έχεις κανένα notification και ύστερα συνεχίζεις με το πρωινό σου.

4. Συζητάς κυρίως για τα social media: Δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις βγει για καφέ με τις φίλες σου και έχεις ξοδέψει τα 2/3 του χρόνου χαζεύοντας στο κινητό και συζητώντας για το ποιος ανέβασε τι. Ή βγάζεις μία φωτογραφία μαζί τους και ψάχνεις απεγνωσμένα το καλύτερο φίλτρο επεξεργασίας πριν την ανεβάσεις. Η ομορφιά δεν χρειάζεται φίλτρα και η φιλία... κινητά.

Δες ακόμα: 10 απίστευτα χρήσιμα sites που θα βάλεις στην καθημερινότητά σου