Με τους tattoo artists να βλέπουν τη δημοφιλία και τις εισπράξεις τους να εκτινάσσονται καθώς οι άνθρωποι με «μανίκι» γύρω μας αυξάνονται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου, το τατουάζ είναι κάτι παραπάνω από μόδα. Άλλωστε, η δερματοστιξία είναι μια τέχνη με τόσο μακρά ιστορία που δεν θα μπορούσε ποτέ να χαρακτηριστεί έτσι.

Ωστόσο, η λέξη «δέσμευση» πήγαινε μέχρι σήμερα πακέτο με τη λέξη «τατουάζ». Ακόμα και αν οι τεχνικές αφαίρεσης tattoos έχουν εξελιχθεί, το να απαλλαγείς από ένα σχέδιο πάνω στο σώμα σου είναι Α. επώδυνο, Β. χρονοβόρο, Γ. δαπανηρό (ανάλογα βέβαια με το μέγεθος και τα χρώματα του τατουάζ).

 

rihanna pink dress t

 

Αυτό, όμως, φαίνεται πως σύντομα θα αλλάξει: Μία ομάδα φοιτητών του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης ανέπτυξε μία μέθοδο δημιουργίας τατουάζ τα οποία θα εξαφανίζονται σε 1 με 2 χρόνια. Κι αν ακόμα και αυτό το διάστημα σού φαντάζει μεγάλο, η Ephemeral, όπως είναι το όνομα της startup που δημιούργησε η ομάδα φοιτητών του NYU, διατείνεται πως, με τη μέθοδό της, η αφαίρεση του σχεδίου ανά πάσα στιγμή θα είναι σχεδόν παιχνίδι.

Το μυστικό τους δεν κρύβεται στον τρόπο χάραξης του σχεδίου, αλλά στις χρωστικές που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του: Με οργανική σύσταση και έχοντας υποστεί ειδική επεξεργασία, το μελάνι θα αποβάλλεται από τον ίδιο τον οργανισμό σε κάτι παραπάνω από ένα χρόνο. Ή τουλάχιστον έτσι υπόσχεται η ομάδα της Ephemeral.

 

Δες ακόμα: Οι stars σού δίνουν ιδέες για υπέροχα μικρά tattoos