Η ώρα των πασχαλινών διακοπών έφτασε. Μερικοί θα μείνουμε στην πόλη και μερικοί άλλοι θα έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε στα πιο όμορφα μέρη της χώρας μας παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Και επειδή διακοπές σημαίνει διασκέδαση και... αναμνήσεις, σου έχουμε μερικά tips για να θυμάσαι για πολλά χρόνια το Πάσχα αυτό που πέρασες το 2016.

Τι πρέπει να κάνεις, λοιπόν, όλες αυτές τις ημέρες και τι όχι;

Dos:

Αφέσου στη γεύση ενός γλυκού: Μόλις γίνει η Ανάσταση είσαι ελεύθερη να δοκιμάσεις ό,τι λιχουδιά υπάρχει στο τραπέζι. Ξέχνα, λοιπόν, τη δίαιτα για αυτές τις 3-4 ημέρες που κάνεις διακοπές και απόλαυσε μερικούς γλυκούς πειρασμούς. Η ζωή άλλωστε είναι πολύ πιο ωραία με μία κουταλιά... παγωτού. Οι ατασθαλίες είναι κομμάτι των διακοπών, να το θυμάσαι!

Αφιέρωσε χρόνο στα αγαπημένα σου πρόσωπα: Αυτές τις ημέρες που δεν δέχεσαι ούτε απανωτά emails, ούτε περνάς ατελείωτες ώρες στο γραφείο, αφιέρωσε όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες στα αγαπημένα σου πρόσωπα. Κάνε μία αγκαλιά τους γονείς σου, πρόσφερε ένα δώρο στον καλό σου και φυσικά μην ξεχάσεις να πας για shopping therapy με την κολλητή σου.

Ξεκουράσου όσο μπορείς: Ο καθένας μας χαλαρώνει με διαφορετικό τρόπο, οπότε δεν μπορούμε να σου δώσουμε συμβουλές πάνω σε αυτό το θέμα, απλά θέλουμε να αδράξεις την ευκαιρία και να επιστρέψεις την Τετάρτη στη δουλειά χαλαρή, χαμογελαστή και... ξεκούραστη. Μία βόλτα δίπλα στη θάλασσα πάντως είναι must!

 

Don’ts

Μη γεμίσεις υπερβολικά τις βαλίτσες σου: Σε περίπτωση που φύγεις για μερικές ημέρες, καλό θα ήταν να μη «μετακομίσεις» όλη σου τη ντουλάπα. Πάρε μαζί σου μερικά κομμάτια-κλειδιά (π.χ ένα t-shirt μαρινιέρα και ένα ζεστό τζάκετ για τα ψυχρά βράδια) και άφησε πίσω τα πιο βραδινά συνολάκια. 

Μην ασχολείσαι συνεχώς με τα social media: Κάνε μία μικρή «αποτοξίνωση» από τα social media και δώσε μία πολύ μικρή γεύση στους διαδικτυακούς σου φίλους από τη διασκέδασή σου. Πόσταρε κάποιο ωραίο τοπίο - άντε, και μία ακόμα φωτογραφία με κάποιον που αγαπάς. Δεν χρειάζεται να ξέρουν όλοι τι κάνεις ανά πάσα στιγμή στο νησί. Sorry, check in, τα λέμε την άλλη εβδομάδα!

Μην γκρινιάξεις, μη φωνάξεις: Όσα νεύρα και αν έχεις και όσο μερικά πράγματα σε εκνευρίζουν, άσ' τα στην άκρη μέχρι την επιστροφή σου. Οι διακοπές θέλουν θετική σκέψη και χαμόγελα, οπότε η γκρίνια για το πόση δουλειά σε περιμένει από Τετάρτη δεν έχει χώρο στις πασχαλινές σου αποσκευές.

 

Δες ακόμα: Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για ένα τριήμερο