Το βράδυ της Δευτέρας εγκαινιάστηκε η νέα έκθεση του Costume Institute του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης με το περίφημο Met Gala, το event που πολλοί αποκαλούν «Τα Oscars της Ανατολικής Ακτής» - και άλλοι «το A.T.M. του Met».

Φέτος, ένα εισιτήριο κόστιζε 30.000 δολάρια, ενώ ένα τραπέζι 275.000. «Βέβαια, δεν πληρώνουν όλοι για την πρόσκλησή τους. Οι οίκοι Μόδας συχνά κλείνουν ένα ολόκληρο τραπέζι και καλούν σε αυτό celebrities» γράφει η Vanessa Friedman στους New York Times, προσθέτοντας πως, «αυτός είναι και ο λόγος που, όταν οι σχεδιαστές φωτογραφίζονται στο κόκκινο χαλί, συνήθως συνοδεύονται από stars».

Δεν ξέρουμε αν ο Mario Testino πλήρωσε εισιτήριο, όμως έβγαλε υπέροχες φωτογραφίες, τις οποίες δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram.

 

 

A photo posted by MARIO TESTINO (@mariotestino) on May 3, 2016 at 4:05pm PDT

Η οικοδέσποινα της βραδιάς, Anna Wintour. Η διάθεση των 30.000 δολαρίων της πρόσκλησης δεν ήταν σίγουρο ότι θα σου εξασφάλιζε μια θέση στη guest list, αφού, «η κυρία Wintour έχει πάντα τον τελικό λόγο για κάθε καλεσμένο ξεχωριστά, κάτι που σημαίνει ότι, ακόμα κι αν ένας οίκος έχει κλείσει ένα τραπέζι, δεν μπορεί ακριβώς να διαλέξει όλους τους καλεσμένους του. Θα πρέπει πρώτα να συνεννοηθεί μαζί της», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Friedman.

 

 

A photo posted by MARIO TESTINO (@mariotestino) on May 3, 2016 at 4:09pm PDT

Η Gigi Hadid με τον σύντροφό της, Zayn Mali, με coordinated φουτουριστικά looks, εμπνευσμένα από το θέμα της φετινής έκθεσης, «Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology (Άνθρωπος και Μηχανή: Η Μόδα στα Χρόνια της Τεχνολογίας)».

 

 

A photo posted by MARIO TESTINO (@mariotestino) on May 3, 2016 at 4:12pm PDT

Metallics και για τη Naomi Campbell, όπως και για τους Kanye West και Kim Kardashian - η πρώτη με Cavalli Coutoure και το ζευγάρι με Balmain.

 

 

A photo posted by MARIO TESTINO (@mariotestino) on May 3, 2016 at 4:13pm PDT

Η Madonna με ένα look με μάλλον πιο ασαφή συσχετισμό με τη συγκεκριμένη θεματική, πιστό, παρ' όλα αυτά, στους προσωπικούς στυλιστικούς κανόνες της «αειθαλούς Βασίλισσας της Pop» (sic). Δεν είναι πάντως ρητά ορισμένο ότι οι καλεσμένοι του Met Gala πρέπει να ντυθούν σύμφωνα με το θέμα της έκθεσης. Είναι βέβαια επιθυμητό.

 

 

A photo posted by MARIO TESTINO (@mariotestino) on May 3, 2016 at 4:11pm PDT

Ο Robert Pattinson με την FKA Twigs - στα ντεσού της βραδιάς η «συνάντησή» τους με την πρώην σύντροφο του ηθοποιού, Kristen Stewart, που ήταν επίσης παρούσα στο event.

 

 

A photo posted by MARIO TESTINO (@mariotestino) on May 3, 2016 at 4:15pm PDT

 Η εγκυμονούσα Blake Lively.

 

 

A photo posted by MARIO TESTINO (@mariotestino) on May 3, 2016 at 4:17pm PDT

 Τα νέα χρυσά κορίτσια του modeling: Kendall Jenner, Gigi Hadid, Karlie Kloss.

 

 

A photo posted by MARIO TESTINO (@mariotestino) on May 3, 2016 at 4:25pm PDT

Η Lupita Nyong'o με φόρεμα Calvin Klein Collection.

 

 

A photo posted by MARIO TESTINO (@mariotestino) on May 3, 2016 at 4:27pm PDT

Nude και Latex για τη Beyonce. Μάλλον ο πιο πολυσυζητημένος συνδυασμός του φετινού κόκκινου χαλιού, που αποδεικνύεται εξίσου φωτογενής και backstage.

 

 

A photo posted by MARIO TESTINO (@mariotestino) on May 3, 2016 at 4:07pm PDT

Την πιο δραματική φωτογραφία της βραδιάς χάρισε στον Mario Testino η Kate Hudson κατά την αποχώρησή της.