Με τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς καθημερινά να αυξάνονται, όπως και οι ώρες που περνάς με το κινητό στο χέρι, η αυτονομία της μπαταρίας είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα όσον αφορά το κινητό σου.

Να τι μπορείς να κάνεις αν έχεις iPhone για να εξασφαλίσεις μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας:

1. Μείωσε τη φωτεινότητα της οθόνης. Η οθόνη απορροφά μεγάλο μέρος της μπαταρίας, οπότε, όσο πιο σκοτεινή, τόσο πιο «οικονομική».

2. Απενεργοποίησε το Bluetooth, το GPS και το WiFi όταν δεν τα χρειάζεσαι.

3. Αν βρίσκεσαι κάπου χωρίς φορτιστή και θέλεις να παρατείνεις τον χρόνο ζωής της μπαταρίας σου, κλείσε και τα δεδομένα. Ναι, δεν θα έχεις ίντερνετ για λίγο, αλλά τουλάχιστον θα έχεις κινητό.

4. Ρύθμισε το κλείδωμα της οθόνης. Πήγαινε Ρυθμίσεις-> Γενικά-> Αυτόματο Κλείδωμα και ελαχιστοποίησε τον χρόνο αυτόματου κλειδώματος.

5. Μείωσε τις γνωστοποιήσεις που λαμβάνεις. Πήγαινε Ρυθμίσεις- >Γνωστοποιήσεις και όρισε ποιες εφαρμογές θα σε ενημερώνουν για διάφορα ζητήματα. Όσο περισσότερες φορές ανάβει η οθόνη σου με τέτοιου είδους μηνύματα, τόσο πιο γρήγορα θα βλέπεις τη μπαταρία σου να εξαντλείται.

6. Ανακάλυψε ποιες εφαρμογές καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια. Πήγαινε Ρυθμίσεις-> Γενικά- >Χρήση -> Χρήση Μπαταρίας και δες ποιες εφαρμογές έχουν μεγαλύτερο κόστος για τη μπαταρία σου. Αξιολόγησέ τες και πράξε αναλόγως, ή τουλάχιστον απόφυγε να χρησιμοποιείς τις πιο «βαριές» εφαρμογές όταν έχεις λίγη μπαταρία.