Παγκόσμια Ημέρα Burger σήμερα και δεν θα μπορούσαμε παρά να το γιορτάσουμε με μία συνταγή για το πιο νόστιμο αλλά παράλληλα ελαφρύ burger που έχεις δοκιμάσει.

Υλικά:
1 μπιφτέκι γαλοπούλας ή μπιφτέκι από άπαχο μοσχαρίσιο κιμά (χωρίς λάδι και ψωμί)
1 ψωμάκι για burger (κατά προτίμηση πολύσπορο)
1 φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών για τοστ (ή, αν βρεις, cheddar χαμηλών)
1/2 ώριμο αβοκάντο
2 κουταλιές χυμό από φρέσκο lime
½ ψιλοκομμένη ντομάτα (ή 5-6 ντοματίνια γλυκά)
1-2 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα
Ελάχιστο ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
Πολτοποίησε το εσωτερικό του αβοκάντο σε ένα μπολ και πρόσθεσε τον χυμό lime, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ελάχιστες σταγόνες ελαιόλαδο. Ψήσε το μπιφτέκι στο γκριλ ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (για 3 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά). Λίγο πριν το αποσύρεις από τη φωτιά, ρίξε πάνω του το τυρί για να λιώσει. Εν τω μεταξύ, κόψε το ψωμάκι στα δύο και ψήσε για 1 περίπου λεπτό κάθε ένα από τα κομμάτια από την εσωτερική του πλευρά. Κατέβασέ τα όλα από το τηγάνι, και φτιάξε το μπέργκερ τοποθετώντας (από κάτω προς τα πάνω) το κάτω ψωμάκι, το μπιφτέκι με το τυρί, το μείγμα με το αβοκάντο, την ψιλοκομμένη ντομάτα και το κρεμμύδι. Πασπάλισε με τον μαϊντανό και ολοκλήρωσε με το δεύτερο ψωμάκι.

Καλή όρεξη!

 

Δες ακόμα: 4 light συνταγές για γλυκά που μπορείς να ετοιμάσεις σε λίγα λεπτά!