Είναι αλήθεια. Δεν είναι όλα στο χέρι μας και το σύμπαν πιθανότατα δεν σπαταλάει το χρόνο του συνωμοτώντας υπέρ μας, καθώς έχει εκατομμύρια άλλα πράγματα να κάνει. Αλλά είναι επίσης αλήθεια πως είμαστε σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνοι για το πώς ζούμε την καθημερινότητά μας και πώς ο κόσμος γύρω μας εξελίσσεται (ναι, πολλές φορές υπέρ μας).

Το post που διαβάζεις έχει σκοπό να σου θυμίσει 5 σε πρώτη ανάγνωση χιλιοειπωμένα κλισέ που όχι, δεν έχουν μαγικές δυνάμεις, αλλά, αν δώσεις σημασία στην ουσία πέρα από την επιφάνειά τους, ίσως αλλάξουν μαγικά τη ζωή σου:


1. Όσο περισσότερο παραπονιέσαι ή γκρινιάζεις για κάτι, τόσο περισσότερο το αφήνεις να επηρεάσει τη ζωή σου.
Αποδέξου τα πράγματα που έρχονται κόντρα στις προσδοκίες ή τις επιθυμίες σου και μην αφήνεις τις «αναποδιές» να ορίσουν την ψυχολογία σου. Και, κυρίως, μην γκρινιάζεις για πράγματα που, έτσι κι αλλιώς, έχουν πάρει τον δρόμο τους. Το να παραπονιέσαι για το χθες, δεν θα αλλάξει το αύριο.


2. Η αλλαγή τρομάζει αλλά είναι, πολλές φορές, ζωτικής σημασίας.
Οτιδήποτε σε ξεβολεύει και αλλάζει την καθημερινότητά σου με έναν τρόπο που εσύ δεν είχες επιδιώξει, είναι φυσικό να σε τρομάζει. Όμως θυμήσου ότι στασιμότητα και βελτίωση δεν πάνε μαζί: Προσπάθησε να δεις τα καλά που κάθε αλλαγή φέρνει στη ζωή σου, ή απλώς εκμεταλλεύου τις εμπειρίες που μια νέα κατάσταση σου προσφέρει, για να γίνεις καλύτερη.


3. Η ευτυχία στη ζωή σου εξαρτάται, σε μεγάλο βαθμό, από τις σκέψεις σου.
Το μυαλό είναι το πεδίο της μάχης σου. Της καθημερινής σου μάχης. Είναι το μέρος όπου οι πράξεις χάνουν τη σημασία τους, γιατί οι σκέψεις είναι που τελικά, κάθε φορά, κερδίζουν. Και αν πιστεύεις ότι αυτός ο μικρόκοσμος μέσα στο κεφάλι σου είναι ένα μέρος στο οποίο έχεις πρόσβαση μόνο εσύ, είναι καιρός να μάθεις μια ακόμα μεγάλη αλήθεια: Είσαι ό,τι σκέφτεσαι και οι άλλοι σε βλέπουν όπως εσύ αντιμετωπίζεις τον κόσμο γύρω σου.


4. Οι πράξεις σου επηρεάζουν καθημερινά τις ζωές άλλων ανθρώπων.
Αφού τελειώσεις με τις σκέψεις σου, δώσε βάση στις πράξεις σου: Έχεις συνειδητοποιήσει πόσο επηρεάζουν καθημερινά τους ανθρώπους γύρω σου; Τους γονείς σου, τον σύντροφό σου, τους συναδέλφους σου ή ακόμα και ανθρώπους με τους οποίους θα συναναστραφείς τυχαία και σχεδόν στιγμιαία στο πλαίσιο της ρουτίνας σου - ή και έξω από αυτή. Είναι στο χέρι σου αυτό το «αποτύπωμα» να είναι όχι απλά θετικό, αλλά θετικά επιδραστικό.


5. Όσο περισσότερο χαμογελάς, τόσο περισσότερο θα σου χαμογελούν.
Και θα σου φέρονται σαν να φέρνεις το χαμόγελο και στη δική τους ζωή. Γιατί, στην πραγματικότητα, θα το κάνεις.