Για να διορθώσεις κάτι, το πρώτο βήμα είναι να συνειδητοποιήσεις ότι είναι λάθος. Και αυτή η λίστα ίσως σου φανεί χρήσιμη για να διαπιστώσεις αν είσαι κι εσύ εθισμένη στο κινητό σου:

Η απάντηση είναι «ναι» αν ισχύουν τουλάχιστον 3 από τα παρακάτω:

-Χρησιμοποιείς το κινητό σου και όταν σου μιλάνε: Είσαι για καφέ με τη φίλη σου και ενώ εκείνη σου εξηγεί τον «πόνο» της ή και... τη χαρά της, εσύ κάνεις texting ή ψάχνεις το σωστό φίλτρο για τη νέα σου φωτογραφία στο Instagram. Ναι, αυτή είναι και μία από τις 8 βασικές συμπεριφορές που μπορεί να εκνευρίζουν αφόρητα τους γύρω σου.

-Τσεκάρεις συνεχώς τους λογαριασμούς σου στα social media: Δεν είσαι η μόνη, αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι και το σωστό. Οκ, το facebook, το instagram ή και το snapchat είναι ένα κομμάτι της ζωής σου αλλά δεν γίνεται να κάνεις log in ανά 15 λεπτά.

 

tumblr nbsk03BX7h1s0my1wo1 500

 

-Απαντάς αμέσως στα μηνύματα: Εννοείται ότι το να απαντάς σε ένα μήνυμα μετά από 2 ώρες είναι άκρως εκνευριστικό, αλλά αν οι φίλοι σου έχουν φτάσει να ανησυχούν όταν έχουν περάσει 15 λεπτά και δεν έχουν πάρει απάντησή σου, τότε μάλλον ναι, είσαι εθισμένη με το κινητό σου.

-Στέλνεις απανωτά μηνύματα και κάνεις συνεχώς κλήσεις: Με την πρώτη ευκαιρία, στέλνεις μηνύματα σε φίλους και γνωστούς ενώ, όταν βαριέσαι, μιλάς με τις ώρες στο τηλέφωνο. Επίσης, το κινητό σου χτυπάει συνέχεια.

-Αισθάνεσαι ανασφάλεια όποτε δεν έχεις μαζί σου το κινητό σου ή αν μείνεις από μπαταρία: Έφυγες βιαστικά από το σπίτι και το ξέχασες στο κομοδίνο (μα φυσικά και το έχεις δίπλα σου όταν κοιμάσαι) ή μόλις τελείωσε η μπαταρία σου; Αν κάθε φορά που συμβαίνει αυτό αισθάνεσαι εκνευρισμό, ανασφάλεια ή άγχος, υπάρχει πρόβλημα.

 

Δες ακόμα: Το απόλυτο τρικ για να ελευθερώσεις μνήμη στο iphone σου