Όταν φέρνουμε μαζί στο μυαλό μας τις λέξεις «παραλία» και «μαλλιά» για κάποιο λόγο όλες σκεφτόμαστε υπέροχα, υγιή, κυματιστά μαλλιά. Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική, αφού με το αλάτι και τον ήλιο τα μαλλιά μας αφυδατώνονται πάρα πολύ και το... λιοντάρι ξυπνάει μέσα μας ή μάλλον...στο κεφάλι μας! Έτσι, καταλήγουμε αφενός να γυρνάμε στο νησί με μαλλί αφάνα, ενώ φριζαρισμένα τριχάκια πετούν από παντού στις καλοκαιρινές μας φωτογραφίες, και αφετέρου να επιστρέφουμε τον Σεπτέμβριο με πολύ ταλαιπωρημένα μαλλιά, προσφέροντας άφθονα... εγκεφαλικά στον κομμωτή μας! Ουπς.

Σας έχω γράψει πολλές φορές ότι δεν είμαι πολύ κοκέτα και, ειδικά στις διακοπές μου, είμαι ανέμελη και φυσικά προτιμώ να τις απολαμβάνω χωρίς να σκέφτομαι ότι κάνω κακό στα μαλλιά μου, όμως υπάρχουν μερικά tips που φροντίζω να μην ξεχνάω - και πραγματικά με έχουν βοηθήσει!

Έχουμε και λέμε:

-Αν υπάρχει ντους στην παραλία, κάθε φορά που βγαίνω από τη θάλασσα ξεπλένω πολύ καλά τα μαλλιά μου. Αν η παραλία είναι πιο ανοργάνωτη και δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, φροντίζω να έχω μαζί μου ένα έξτρα μπουκάλι με νερό βρύσης για αυτόν ακριβώς τον σκοπό!

-Έχω πάντα στην τσάντα θαλάσσης, μαζί με το κανονικό αντηλιακό μου, ένα αντηλιακό spray μαλλιών. Τα ψεκάζω συχνά, κυρίως μετά από κάθε βουτιά (και αφού τα έχω ξεβγάλει με νερό) και φυσικά πριν ξεκινήσω από το σπίτι για την παραλία.

-Όταν θέλω απλώς να βουτήξω λίγο για να δροσιστώ και όχι για να κολυμπήσω, πιάνω τα μαλλιά μου σε έναν πολύ ψηλό κότσο για να τα κρατάω όσο το δυνατόν πιο προστατευμένα από το νερό.

-Φοράω πάντα καπέλο. Είναι SOS και για τα μαλλιά και για το πρόσωπό μας κορίτσια αυτό!

-Χρησιμοποιώ ένα σαμπουάν ειδικό για τον ήλιο, που επίσης τα καθαρίζει καλά από τα υπολείμματα αλατιού, αντηλιακών ή χλωρίου. Επίσης, βάζω μετά από κάθε λούσιμο μια πολύ ενυδατική μάσκα και μια φορά την εβδομάδα την αφήνω για τουλάχιστον μισή ώρα.

-Δεν χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ πιστολάκι στις διακοπές μου. Προτιμώ να τα αφήνω να στεγνώνουν φυσικά.

-Τέλος, αν για κάποιο λόγο προτιμάτε στις διακοπές σας την πισίνα του ξενοδοχείου σας αντί για την παραλία (για να είμαι ειλικρινής δεν βρίσκω κανένα λόγο :p), θυμηθείτε να βρέχετε τα μαλλιά σας με νερό βρύσης πριν βουτήξετε. Τα μαλλιά θα απορροφήσουν το καθαρό νερό και αυτό θα λειτουργήσει ως ένα προστατευτικό φίλτρο στην επαφή τους με το χλώριο στη συνέχεια, ενώ, αν είναι στεγνά και μπείτε στην πισίνα, θα απορροφήσουν μεγάλη ποσότητα χλωρίου. Μπορείτε ακόμα να τους βάλετε λίγο λαδάκι ή κοντίσιονερ πριν βουτήξετε, για έξτρα προστασία. Και φυσικά μην ξεχνάτε να ξεπλένετε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τα μαλλιά σας μετά τη βουτιά σας.

 

doukissa nomikou thalassa

 

Καλές και «προστατευμένες» βουτιές!!! ;-)

 

Δείτε ακόμα: 5+1 τρόποι να χτενίσετε τα μαλλιά σας για μια καλοκαιρινή βραδινή (ή επίσημη) εμφάνιση