Διακοπές σημαίνει ξεκούραση και αναζωογόνηση. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για το σώμα και το πνεύμα μας, αλλά και για την επιδερμίδα και... τα νύχια μας!

Πάντα, λοιπόν, στις διακοπές μου, αφενός δεν βάφομαι καθόλου (εντάξει, αν βγω το βράδυ μπορεί να βάλω λίγο ρουζ και κάτι ενυδατικό στα χείλη), και αφετέρου αφήνω τα νύχια των χεριών μου να ξεκουραστούν από τα βερνίκια με τα οποία τα έχω σχεδόν μόνιμα βαμμένα την υπόλοιπη σεζόν, ειδικά λόγω δουλειάς.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τα περιποιούμαι. Φυσικά και τα περιποιούμαι, απλώς δεν τα επιβαρύνω περισσότερο βάφοντάς τα με κάποιο μανό. Έτσι κι αλλιώς, τα άβαφα και καθαρά νύχια είναι πολύ chic σε μαυρισμένες επιδερμίδες. Προσοχή όμως! Τονίζω πως πρέπει να είναι πεντακάθαρα!

Από την άλλη, αυτό δεν ισχύει για τα πόδια μου, αφού το καλοκαίρι έχω πάντα τα νύχια των ποδιών βαμμένα. Αυτά άλλωστε έχουν χρόνο να ξεκουραστούν τον χειμώνα, όταν φοράμε μόνο κλειστά παπούτσια!

22

 

Extra tip: Επειδή τα νύχια μας και το δέρμα γύρω από αυτά θέλουν, όπως και το υπόλοιπο σώμα μας, ενυδάτωση, φροντίστε να τους βάζετε καθημερινά ένα λαδάκι και να κάνετε ένα ελαφρύ μασάζ. Και, προς θεού, μην ξεχνάτε να κάνετε μασάζ με μία σούπερ ενυδατική κρέμα στα πέλματά σας, που αφυδατώνονται απίστευτα με τη θάλασσα. Αναζητήστε μια κρέμα με μεγάλη περιεκτικότητα σε ουρία (τις βρίσκετε στα φαρμακεία), που αποτελεί ένα φυσικό παράγοντα ενυδάτωσης του δέρματος.

 

Δείτε ακόμα: Το #1 κόλπο στο μακιγιάζ για να φαίνεστε μικρότερες