Στις περισσότερες γυναίκες αρέσουν πολύ τα πλούσια, μακριά μαλλιά – και οι άντρες τα λατρεύουν πάνω μας, είναι η αλήθεια. Πολλές φορές όμως, είτε λόγω «κατασκευής», είτε λόγω της ταλαιπωρίας στην οποία τα υποβάλλουμε με το βάψιμο και το καθημερινό styling (story of my life), τα μαλλιά μας ξαφνικά «μπλοκάρουν» και δεν μακραίνουν με τίποτα!

Η λύση; Φυσικά και μπορούμε να βοηθήσουμε την κατάσταση με προϊόντα θρέψης και επανόρθωσης, αλλά η αλήθεια είναι ότι, όπως και πολλά ακόμη πράγματα, η υγεία των μαλλιών μας ξεκινάει από τη διατροφή μας. Και αυτές είναι οι 7+1 τροφές που βοηθούν τα μαλλιά μας να μακρύνουν πιο γρήγορα και να είναι πιο πλούσια:

Κίτρινες πιπεριές
Το ξέρατε ότι έχουν περίπου 5 φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια; Ουάου! Και, καθώς η βιταμίνη C είναι σούπερ αντιοξειδωτική, δυναμώνει την τρίχα αλλά και τον θύλακά της, αποτρέποντάς τη από το να σπάει.

Στρείδια
Η έλλειψη ψευδάργυρου είναι μία από τις αιτίες της τριχόπτωσης και άλλων παθήσεων του τριχωτού της κεφαλής. Και τα στρείδια έχουν full ψευδάργυρο! 493% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης! Αμέ :)

Σολομός
Πλούσιο σε βιταμίνη D και ω-3 λιπαρά οξέα, βοηθούν τα μαλλιά μας να μακρύνουν, διατηρώντας υγιή την επιδερμίδα του κεφαλιού μας.

Αβγά
Τα αβγά είναι επίσης καλή πηγή ω-3 και επίσης περιέχουν βιοτίνη, μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, μέλος του συμπλέγματος Β, που είναι γνωστή για την ευεργετική της δράση στα μαλλιά – κυκλοφορεί ακόμα και σε συμπλήρωμα διατροφής για πιο μακριά και υγιή μαλλιά! Ωστόσο προσέξτε: Η βιοτίνη περιέχεται στον κρόκο του αβγού, οπότε η αγαπημένη μου ομελέτα με ασπράδια δεν θα δουλέψει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ηλιόσπορος
Οι ηλιόσποροι παρέχουν, μεταξύ άλλων, στον οργανισμό μας βιταμίνη Ε, η οποία ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά τα μαλλιά να μεγαλώσουν πιο γρήγορα.

Γλυκοπατάτες
Είναι πλούσιες σε β-καροτίνη (είναι η βιταμίνη που είναι υπεύθυνη για το πορτοκαλί χρώμα τους, όπως και στα καρότα) η οποία, ως πρόδρομος της βιταμίνης Α, συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας του δέρματος και στην ταχύτερη ανάπτυξη της τρίχας – και φυσικά λειτουργεί ως φυσικό αντηλιακό όπως ίσως ήδη ξέρετε (γι’ αυτό λένε ότι τα καρότα βοηθούν στο μαύρισμα).

Αμύγδαλα
Επίσης πλούσια σε βιοτίνη. Εντάξτε τα στη διατροφή σας και θα δείτε αποτελέσματα σε 1-2 μήνες! Απλώς προσέξτε με την ποσότητα, γιατί, όπως όλοι οι ξηροί καρποί, έχουν αρκετές θερμίδες. Μη μακρύνουμε τα μαλλιά και χαλάσουμε τη σιλουέτα, ε; :)

+1: Αβοκάντο
Χάρη στην υψηλή συγκέντρωσή τους σε καλά λιπαρά οξέα, τα οποία κανονικά υπάρχουν στα δερματικά μας κύτταρα, μπορούν να δράσουν θεαματικά και για τα μαλλιά μας. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος όμως , δεν είναι να τα φάτε (κάτι που επίσης σας προτείνω, καθώς πρόκειται για σούπερ υγιεινά και ευεργετικά για τον οργανισμό μας φρούτα), αλλά να τα χρησιμοποιήσετε σαν μάσκα!

 

Δείτε ακόμα: Πώς θα φτιάξετε το πιο δροσερό, λαχταριστό και ελαφρύ σνακ

 

Βρείτε περισσότερα beauty tips μου εδώ.