Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που μου κάνετε έχει να κάνει με το χρώμα των μαλλιών μου. Σας αρέσει η ξανθιά απόχρωση που έχω τα τελευταία -αρκετά- χρόνια. Και μάλιστα, κάθε φορά που σκέφτομαι να τα αλλάξω λίγο, μου στέλνετε μηνύματα για να με αποτρέψετε.

Ο Πάνος Καλλίτσης που επιμελείται το χρώμα μου και ευθύνεται για το υπέροχο ξανθό μου, αγαπάει τα μαλλιά μου όσο τα αγαπάω κι εγώ και περνάει με ιδιαίτερη προσοχή τη ρίζα και μόνο. Δεν περνάει τη βαφή στα έξω και -προς θεού- δεν χρησιμοποιεί καθόλου ντεκαπάζ. Επίσης, τις περισσότερες φορές βάζει λίγο λάδι στη βαφή για να μαλακώσουν περισσότερο.

Να ξέρετε, πάντως, πως το ξανθό χρώμα θέλει υπομονή και φροντίδα. Τι εννοώ; Μην περιμένετε από τη μία στιγμή στην άλλη να πετύχετε ένα πολύ ανοιχτό ξανθό, γιατί αν το προσπαθήσετε αυτό, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάψετε τα μαλλιά σας. Προσωπικά έκανα 2 χρόνια για να γίνω από καστανή ξανθιά. Από την άλλη, τα ξανθά μαλλιά θέλουν υπερβολική φροντίδα. Λαδάκια, μάσκες, ενυδατικά προϊόντα και αντηλιακά πρέπει να τα ξεβγάζουμε μετά τη θάλασσα. Επίσης, πρέπει να αποφεύγουμε το χλώριο, να ξεμπερδεύουμε καλά τα μαλλιά μας και, γενικώς, να τα προσέχουμε πολύ!

Όπως και να έχει, πρέπει να δώσετε μεγάλη βάση στην ποιότητα των μαλλιών σας. Είναι προτιμότερο να έχετε πιο κοντά και ενδεχομένως πιο σκούρα μαλλιά, αλλά ΥΓΙΗ, παρά μακριά, ξανθά και κομμένα.

 

Βρείτε περισσότερα beauty tips μου εδώ.