Eίτε έχει φυσικά ίσια μαλλιά, είτε πιο σγουρά, το ολόισιο, sleek χτένισμα είναι από τα αγαπημένα χτενίσματα κάθε γυναίκας - και ένα από τα hot hair trends της σεζόν, καθώς το είδαμε ως πρόταση πολλών σχεδιαστών για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2016 (Mary Katrantzou, Zang Toi, Givenchy κ.ά.).

Ποια είναι όμως, τα πιο σημαντικά λάθη, που κάνουμε όταν ισιώνουμε τα μαλλιά μας; Ο celebrity hairstylist Johnny Wright τα αποκάλυψε κι εμείς στα μεταφέρουμε:

 


1. Χωρίζεις τα μαλλιά σου σε μεγάλα τμήματα και δεν είναι εντελώς στεγνά

Μπορεί με το να χωρίζεις τα μαλλιά σου σε μεγάλα τμήματα να εξοικονομείς χρόνο, αλλά κάτι τέτοιο δεν σε βοηθά να πετύχεις το τέλειο ίσωμα. Προσπάθησε να τα χωρίζεις σε μικρότερα τμήματα και παράλληλα σιγουρέψου ότι είναι εντελώς στεγνά όταν ξεκινάς τη διαδικασία του ισιώματος.

 

2. Ισιώνεις τα μαλλιά σου με λάθος κατεύθυνση (όταν κάνεις πιστολάκι)

Ξεκίνα να στεγνώνεις τα μαλλιά σου από την κορυφή του κεφαλιού σου με μια ανοδική και προς τα πίσω κίνηση για να δημιουργήσεις ένα φυσικό όγκο. Χρησιμοποίησε μια καθοδική κίνηση στο πίσω μέρος των μαλλιών σου και στα πλαϊνά τμήματα.

 

blowout banner

 

3. Η ισιωτική (πρέσα) των μαλλιών σου, δεν έχει ρυθμιστή θερμοκρασίας

«Αν η ισιωτική σου έχει μόνο On/Off , ήρθε η ώρα να αγοράσεις μια καινούργια!» λέει ο Johnny Wright χαρακτηριστικά. Θα πρέπει να χρησιμοποιείς μια ισιωτική που θα έχεις τη δυνατότητα να τη ρυθμίζεις σε θερμοκρασία ανάλογα με την υφή των μαλλιών σου. Καλό θα ήταν να μην τη ρυθμίζεις άνω των 200°C γιατί μπορεί να προκαλέσεις φθορά στην τρίχα.

 

4. Δεν χτενίζεις τα μαλλιά σου όταν τα ισιώνεις

Χρησιμοποίησε μια μικρή χτένα για να χτενίσεις τα μαλλιά σου (και να σιγουρευτείς ότι δεν είναι μπερδεμένα) αφού πρώτα περάσεις την ισιωτική μαλλιών. Με αυτόν τον τρόπο χαρίζεις φυσικό όγκο στα μαλλιά σου και τα κάνεις να φαίνονται πιο «ζωντανά».

 

5. Χρησιμοποιείς το λάθος «εργαλείο»

Το μυστικό για να μην καείς όταν ισιώνεις τα μαλλιά σου πολύ κοντά στις ρίζες, είναι να χρησιμοποιείς το σωστό μέγεθος ισιωτικής! Εκτός, λοιπόν, από τη μεγάλη ισιωτική, καλό θα ήταν να προμηθευτείς μια μικρότερη, για τα πιο «δύσκολα» σημεία.

 

6. Βάζεις μεγάλες ποσότητες προϊόντων hairstyling

Τέλος, πρόσεξε την υπερβολή στη χρήση των προϊόντων hairstyling (ιδίως αν είναι κάποιο λαδάκι για τα μαλλιά)! Θυμήσου πως, όσο μεγαλύτερη ποσότητα χρησιμοποιείς, τόσο πιο πολλές είναι οι πιθανότητες τα μαλλιά σου να γίνουν πιο λιπαρά.

Δες ακόμα: Τα 5 λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ σου

6 Λάθη που κάνεις όταν ισιώνεις τα μαλλιά σου!