Μήπως η προσωπική σου υγιεινή περιλαμβάνει συνήθειεες που μπορεί να είναι επικίνδυνες για την υγεία αλλά και την ομορφιά σου; Τσέκαρε την παρακάτω λίστα:

Κάνεις υπερβολικά συχνά απολέπιση

Η απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα συνίσταται, ωστόσο η υπερβολική χρήση του scrub είτε στο πρόσωπο είτε στο σώμα σου, μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σου ή ακόμα και να προκαλέσει ακμή, αν η επιδερμίδα σου έχει αυτή την τάση.

 

Βουρτσίζεις τα δόντια σου, αλλά δεν χρησιμοποιείς οδοντικό νήμα

Το νήμα είναι εξίσου σημαντικό με το βούρτσισμα. Ξεχνώντας το, ξεχνάς και περίπου 30% της επιφάνειας των δοντιών (για την ακρίβεια, ξεχνάς τα σημεία ανάμεσα στα δόντια σου, όπου τείνουν να μαζεύονται τροφές και να αναπτύσσονται βακτηρίδια).

 

Μοιράζεσαι τα καλλυντικά σου

Όχι, η μάσκαρα δεν είναι κάτι που μπορείς να μοιραστείς με την κολλητή σου. Το eyeliner, τα πινέλα και τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ επίσης. Μολύνσεις, βακτήρια και μύκητες μεταφέρονται μέσω των καλλυντικών, γι’ αυτό και αυτά πρέπει να χρησιμοποιούνται αυστηρά για προσωπική χρήση.

Tip: Σε κάθε περίπτωση, φρόντισε να πλένεις το σφουγγαράκι και τα πινέλα σου ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Δες εδώ πώς θα πλύνεις τα πινέλα σου και εδώ πώς θα κάνεις σαν καινούργια τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ σου.

 

Χρησιμοποιείς συχνά μπατονέτες

Το κερί (ή κυψελίδα ) που δημιουργείται στο εσωτερικό του αυτιού έχει προστατευτικό ρόλο και αποτελεί ένα φυσικό αντιβιοτικό, προφυλάσσοντας τον ακουστικό πόρο από βρομιές και σκόνη. Οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν πρέπει να καθαρίζουμε βαθιά τα αυτιά μας χρησιμοποιώντας μπατονέτες, αλλά να περιοριζόμαστε στη χρήση μιας καθαρής πετσέτας ή βαμβακιού, για να καθαρίσουμε κυρίως το πτερύγιο.

 

Αφήνεις πάνω σου τα ιδρωμένα ρούχα μετά το γυμναστήριο

Αν δεν μπορείς να κάνεις ντους αμέσως μετά την προπόνηση, τουλάχιστον φρόντισε να αλλάξεις τα ιδρωμένα ρούχα με καθαρά. Διαφορετικά, αν αφήνεις τον ιδρώτα να στεγνώνει πάνω σου μέχρι να φτάσεις σπίτι, ευνοείς ερεθισμούς και σπυράκια.