Ποια γυναίκα δεν θέλει να έχει λαμπερά και υγιή μαλλιά; Κι όμως, όσο κι αν τα περιποιείσαι, υπαρχουν κάποια πράγματα που κάνεις και τα καταστρέφεις χωρίς να το ξέρεις.

 Δες, λοιπόν, ποια είναι τα 5 χτενίσματα που μπορούν να μπουν στη λίστα με τις κακές συνήθειες για την υγεία των μαλλιών σου:

 

1. Προσοχή στα ponytails γενικά και ειδικότερα όταν τα κάνεις στο ίδιο ακριβώς σημείο

 

sleek ponytail2

Μπορεί τα ponytails (aka κοτσίδες) να είναι από τα πιο βολικά και εύκολα χτενίσματα που μπορούμε να κάνουμε ανά πάσα στιγμή και σε όλα τα μήκη μαλλιών (εκτός από τα πολύ κοντά), όμως το να κάνεις κάθε μέρα και στο ίδιο σημείο την κοτσίδα σου, μπορεί να αποβεί μοιραίο για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών σου. Ιδιαίτερα αν έχεις την κακή συνήθεια να δένεις πολύ σφιχτά το λαστιχάκι, προκειμένου να στερεώσεις την κοτσίδα σου, τα μαλλιά σου γίνονται πιο επιρρεπή στο να «σπάνε». Αν πάλι δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς το αγαπημένο σου ponytail- τότε δοκίμασε να δένεις τα μαλλιά σου με κορδέλες (θυμήσου το χτένισμα που σου πρότεινε πρόσφατα η Δούκισσα Νομικού) ή λαστιχάκια (hair ties) με ύφασμα που είναι πιο «φιλικά» προς τα μαλλιά. Και φυσικά ένα διάλειμμα, αφήνοντας κάτω τα μαλλιά σου, πού και πού, δεν είναι κακό.

 

2. Πειραματίζεσαι με τη χτένα περισσότερο απ’ όσο πρέπει

 

Pump Up the Volume on Limp Hair 650x730

Και ποια γυναίκα δεν αγαπάει τα μαλλιά με όγκο, ιδιαίτερα στην κορυφή; Όμως προσοχή στην υπερβολή! Τα « poofy», δηλαδή με όγκο χτενίσματα μπορεί να είναι εντυπωσιακά αλλά ταυτόχρονα είναι «επικίνδυνα» για τα μαλλιά μας. Ναι, μιλάμε για όταν πιάνεις τη χτένα και ταλαιπωρείς τα μαλλιά σου προσπαθώντας να τους δώσεις όγκο, με αποτέλεσμα να μπερδεύονται και να δημιουργούνται κόμποι σε διάφορα σημεία. Το αντίδοτο; Άφησε τη χτένα και μάθε να χρησιμοποιείς σωστά προϊόντα hairstyling που χαρίζουν όγκο στα μαλλιά σου.

 

3. Το «μοιραίο» λάθος μετά το μπάνιο

wet hairstyles 2015 8

 

Πόσες φορές δεν σου έχει τύχει να βγεις «τρέχοντας» από το μπάνιο προκειμένου να είσαι on time στο ραντεβού σου και να πιάσεις τα μαλλιά σου σε ένα γρήγορο κότσο ή κοτσίδα; Κι όμως, ακόμα κι αν είναι σούπερ βολικά τα wet hairstyles, θέλουν προσοχή, μιας και, όταν είναι ακόμη βρεγμένα ή νωπά τα μαλλιά, είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και εύθραυστα. Χρειάζονται, λοιπόν, μια προσεκτική μεταχείριση.

 

4. Δώσε προσοχή στις πλεξούδες, ιδιαίτερα στις πολύ «αυστηρές»

 

Boxer Braid 645x750

Μπορεί να είναι από τα πιο hot hair trends της φετινής Άνοιξης, όμως (ακόμη) και οι πλεξούδες μπορούν να ευθύνονται για τα αδύναμα μαλλιά σου. Βέβαια, δεν αναφερόμαστε στις χαλαρές, πιο boho πλεξούδες, αλλά στις σφιχτές και πολύ «αυστηρές». Σε αυτές που χρειάζεται να τραβήξεις τα μαλλιά σου πολύ καλά και από τις ρίζες, προκειμένου να σιγουρευτείς ότι δεν «πετάει» κανένα τουφάκι. Σε αυτή την περίπτωση, οι θύλακες των μαλλιών σου αποδυναμώνονται και τα μαλλιά σου γίνονται πιο επιρρεπή στη φθορά.

 

5. Το «τίμημα» του ολόισιου hairstyle

gigi hadid wet hair look


Ακόμη κι αν έχεις ολόισια μαλλιά, δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις μπει στη διαδικασία να ισιώσεις τα μαλλιά σου, προκειμένου να πετύχεις ένα total sleek hairstyle. Πόσο μάλλον, αν έχεις σγουρά μαλλιά, το «ίσιωμα» σίγουρα θα είναι ένα από τα αγαπημένα σου χτενίσματα. Κι ενώ αυτό από μόνο του δεν είναι κακό, η χρήση εργαλείων θερμότητας χωρίς τα ειδικά, προστατευτικά προϊόντα στα μαλλιά, μπορεί να τα αποδυναμώσει!

Διάβασε κι αυτό: 6 λάθη που κάνεις όταν ισιώνεις τα μαλλιά σου