Μου αρέσει πολύ να μοιράζομαι μαζί σας beauty tips που μαθαίνω από τους makeup artists. Και έχω παρατηρήσει ότι και σε εσάς αρέσει πολύ. Επίσης, έχω παρατηρήσει ότι μια ερώτηση που πολύ συχνά μου κάνετε, είναι πώς να πετύχετε ένα ομοιόμορφο και λείο αποτέλεσμα με το foundation, χωρίς να φαίνονται οι πόροι.

Φυσικά και το ίδιο το προϊόν είναι σημαντικό για ένα ωραίο αποτέλεσμα, αλλά το πιο πιθανό αν το foundation δεν «στρώνει» καλά στο πρόσωπό σου είναι να φταίει κάτι από τα παρακάτω:

1. Δεν έχεις καθαρή και ενυδατωμένη επιδερμίδα
Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι με το μακιγιάζ μπορούν να κρύψουν τα πάντα. Η αλήθεια είναι ότι μπορούμε όντως να καμουφλάρουμε κάποιες ατέλειες, όπως σπυράκια, κάποιο σημάδι ή μαύρους κύκλους, αλλά αν η επιδερμίδα μας δεν είναι ενυδατωμένη, δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε ένα λείο και ομοιόμορφο αποτέλεσμα! Και αυτό σημαίνει ενυδάτωση τόσο την ίδια μέρα, πριν βάλουμε το makeup, αλλά και (κυρίως) ενυδάτωση, προστασία και περιποίηση της επιδερμίδας μας καθημερνά. Επίσης, σημαντικό είναι να κάνεις μία φορά την εβδομάδα ένα ελαφρύ peeling για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα, αλλά και, μια περίπου φορά το εξάμηνο, να επισκέπτεσαι την αισθητικό ή τον δερματολόγο σου για ένα βαθύ καθαρισμό.

2. Δεν είναι καθαρά τα πινέλα ή το σφουγγαράκι σου
Αυτό είναι SOS κορίτσια! Τα πινέλα και τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ μας πρέπει να τα διατηρούμε καθαρά. Ανάλογα και με το πόσο συχνά τα χρησιμοποιούμε, καλό είναι κάθε 2-3 εβδομάδες να τα πλένουμε με ένα ειδικό σαπουνάκι ή και με υγρό πιάτων (η διαδικασία είναι αυτή). Διαφορετικά, και δεν θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και κινδυνεύουμε να πάθουμε κάποια μόλυνση και μετά να... τρέχουμε και να μη φτάνουμε.

3. Δεν «δουλεύεις» αρκετά το προϊόν
Αν έχω μάθει ένα πράγμα, παρακολουθώντας τόσα χρόνια όλους αυτούς τους makeup artists να με βάφουν, είναι ότι το «στρώσιμο» του προϊόντος (όποιο κι αν είναι αυτό, από το foundation και το concealer, μέχρι το ρουζ και τις σκιές) είναι το ΠΙΟ σημαντικό κομμάτι του μακιγιάζ. Αν παρατηρήσεις λοιπόν έναν επαγγελματία, θα δεις ότι, αφού απλώσει το makeup στο πρόσωπο, το δουλεύει με το πινέλο ή το σφουγγαράκι για ΠΟΛΛΗ ώρα. Ναι, ενώ εγώ κι εσύ το απλώνουμε σε 30 δευτερόλεπτα και νομίζουμε ότι είμαστε έτοιμες, ένας επαγγελματίας θα συνεχίσει να απλώνει το προϊόν για περίπου 5 λεπτά! Ακόμα κι αν φαίνεται σαν να μην αλλάζει στην πραγματικότητα τίποτα, αυτό είναι το μυστικό που κάνει το makeup να δείχνει εντελώς φυσικό, σαν να είναι απλώς τέλεια η επιδερμίδα σου!