Αρκετές φορές μου λέτε πόσο τυχεροί είμαστε εμείς που κάνουμε αυτή τη δουλειά και απολαμβάνουμε την περιποίηση και τη φροντίδα των ειδικών. Και έχετε δίκιο. Συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους μακιγιέρ, κομμωτές και στυλίστες. Δεν είναι τυχαίο που βλέπετε ανθρώπους -κυρίως γυναίκες- που δουλεύουν σε αυτόν τον χώρο να μεταμορφώνονται. Να αλλάζει εξολοκλήρου η εικόνα τους. Προς το καλύτερο φυσικά. Και, για να μη μιλήσω για άλλους, θα μιλήσω για τον εαυτό μου. Βλέπω πως ήμουν όταν ξεκινούσα και εντοπίζω πολλά λάθη στο μακιγιάζ αλλά και στα ρούχα που επέλεγα να φοράω!

Αυτά που κερδίζουμε λοιπόν από τους ειδικούς είναι πολλά. Πολλά όμως είναι και αυτά που πρέπει να προσέξουμε. Κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τους μακιγιέρ:

1. Έχω πάντα μαζί μου τα δικά μου πινέλα. Όσο καθαρά και αν είναι τα πινέλα των επαγγελματιών, δεν είναι τα δικά σας. Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές γιατί υπάρχουν πολλά παραδείγματα γυναικών που έχουν πάθει μόλυνση στο πρόσωπο από πινέλα που δεν ήταν δικά τους.

2. Έχω πάντα μαζί μου την ενυδατική μου κρέμα. Προφανώς ο μακιγιέρ έχει μαζί του πολλές κρέμες, όχι όμως απαραιτήτως αυτήν που σας έχει συστήσει ο δερματολόγος σας.

3. Έχω πάντα μαζί μου τη δίκη μου μάσκαρα. Επίσης προφανώς ο μακιγιέρ έχει τη δίκη του, όμως είναι το μόνο προϊόν που δεν μπορεί να αποστειρώσει. Εκτός και αν έχει διαφορετικά βουρτσάκια για τη μάσκαρα μαζί του - πράγμα σπάνιο.

4. Ζητάω πάντα ευγενικά να πλύνει τα χέρια του πριν πιάσει το πρόσωπό μου. Όσο καθαρός και αν είναι ο άλλος, πιάνοντας το κινητό του ή οτιδήποτε άλλο γεμίζει μικρόβια που δεν θέλετε να πάνε στο πρόσωπό σας!

5. Αρνούμαι να καπνίζει ενώ παράλληλα με βάφει. Κι όμως, μου έχει συμβεί! Και, πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Ένιωθα το πρόσωπό μου βρώμικο με τόση κάπνα κοντά μου.

Αν, λοιπόν, τύχει να σας βάψει κάποια στιγμή ένας ειδικός για μια πολύ ειδική περίσταση, (όπως, για παράδειγμα, τη μέρα του γάμου σας), μην ξεχάσετε -και μην διστάσετε- να κάνετε κι εσείς τα ίδια! Α, και αν όντως πρόκειται για τον γάμο σας, θυμηθείτε τα επαγγελματικά tips μακιγιάζ που είχα μοιραστεί μαζί σας πρόσφατα.

 

Βρείτε περισσότερα beauty tips μου εδώ.