Η κυτταρίτιδα είναι αναμφίβολα ο μεγαλύτερος εφιάλτης του γυναικείου σώματος -πόσο μάλλον τώρα, το καλοκαίρι, που οι εμφανίσεις με μαγιό στην παραλία έχουν ήδη ξεκινήσει και τίποτα δεν μπορεί να κουμφλάρει την αντιαισθητική όψη του φλοιού πορτοκαλιού στην επιδερμίδα μας.

Σύμφωνα με έρευνες, η κυτταρίτιδα «βασανίζει» το 90% περίπου των γυναικών, ανεξάρτητα από το σωματικό τους βάρος. Η περιοχή των γοφών, των μηρών, της κοιλιάς και το εσωτερικό των μπράτσων είναι τα «επίμαχα» σημεία εμφάνισής της, ενώ σημαντικοί παράγοντες θεωρούνται η διατροφή και ο τρόπος ζωής.

Αν και θέλει αρκετή προσπάθεια για να ξεφορτωθούμε εντελώς την κυτταρίτιδα, υπάρχουν αρκετοί τρόποι να τη μειώσουμε αισθητά. Ένας από αυτούς είναι το παρακάτω scrub με καφέ, που μπορείς να κάνεις με υλικά της κουζίνας σου!

 

Doutzen Kroes With a Summer Photo Shoot for Vogue Paris 2


Θα χρειαστείς:

-1 κούπα αλεσμένους κόκκους καφέ
-¾ της κούπας καστανή ζάχαρη
-½ κούπα ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας (μπορείς να το προημηθευτείς από ειδικά μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα ή ακόμη και σε κάποια supermarket)

 

homemade coffee scrub for glowing skin made with only 2 ingredients


Η προετοιμασία είναι πανεύκολη:

Ανακάτεψε τα τρία φυσικά υλικά καλά σε ένα καθαρό μπολ, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανάλογα με το πόσο παχύρευστο θέλεις το scrub, μπορείς να αυξομειώσεις την ποσότητα ελαιολάδου.

 

Coffee Scrub Main 500x392

 
Η εφαρμογή:

Σε καθαρό, νωπό σώμα, εφάρμοσε το scrub (στις «προβληματικές» περιοχές) και κάνε μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Με το μασάζ δημιουργείται υπεραιμία, τονώνεται η μικροκυκλοφορία και αποβάλλονται οι τοξίνες, ενώ ταυτόχρονα η επιδερμίδα γίνεται βελούδινη. Στο τέλος ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Θα νιώσεις αμέσως την επιδερμίδα σου πιο απαλή και ενυδατωμένη.

Το επόμενο βήμα για τέλεια επιδερμίδα στην παραλία είναι η αποτρίχωση!

Αποτρίχωση με κερί: Τα 5 πιο συχνά λάθη