Η Charlie Gowans-Eglinton είναι πλέον συντάκτρια του Grazia, όμως για να κατακτήσει τη θέση αυτή, έπρεπε να περάσει από διάφορες «δοκιμασίες», εργαζόμενη ως βοηθός στυλίστα σε πολλές φωτογραφίσεις μόδας, εξώφυλλα celebrities και μεγάλα fashion shows. Η ίδια αποφάσισε να περιγράψει τις απίστευτες εμπειριες της μέσα από ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο της στο ομώνυμο περιοδικό και αυτά είναι όλα όσα ξεχωρίσαμε από την... εξομολόγησή της:

«Ένα πράγμα που πρέπει να αποδεχθείς από την πρώτη μέρα, είναι πως τα μοντέλα είναι ένα διαφορετικό είδος. Όσο νωρίτερα το καταλάβεις αυτό, τόσο καλύτερα. Πίστεψέ με, αν ξόδεψες τη μέρα σου βάζοντας ταλκ στην Rosie Huntington-Whiteley και προσπαθώντας να την τυλίξεις σε λάτεξ, θα γυρίσεις σπίτι σου πολύ απογοητευμένη».

 

Rosie GQ

(άραγε να εννοοούσε αυτή τη φωτογράφιση;)

 

«Θυμάμαι την περίπτωση μιας "Κυρίας" που αρνούνταν να σηκωθεί από το κρεβάτι για μια φωτογράφιση. Ήταν ξαπλωμένη εκεί και όλο μουρμούριζε μέχρι να έρθει για να τη ντύσει η βοηθός της. Ή την περίπτωση μιας ηθοποιού (που φυσικά δεν ήταν Α-list), η οποία κλείστηκε μέσα στο καμαρίνι, έβγαλε το τέλειο Prada φόρεμα που της είχαμε δώσει και εμφανίστηκε με ένα ριγέ τοπ, αθλητικά και ένα καπέλο, λέγοντας "Δεν είναι πιο... Vogue αυτό;". Και δεν ήταν καν φωτογράφιση για τη Vogue» γράφει η Charlie Gowans-Eglinton.

«Πώς είναι, λοιπόν, μια μέρα στη ζωή ενός στυλίστα; Χωρίς αμφιβολία, το χειρότερο κομμάτι του να ντύνεις μια διάσημη, ή ένα μοντέλο, είναι το να τους φοράς τα παπούτσια τους - οι αντίχειρές σου γίνονται κόκκαλα για παπούτσια. Σκεφτείτε πως τα δείγματα στα παπούτσια έρχονται μόνο σε δύο μεγέθη, 37 ή 40, και τα πόδια που είναι μεγαλύτερα από αυτά τα νούμερα πρέπει να χωρέσουν στα παπούτσια. Και ποια άλλη έπρεπε να το κάνει αυτό; Εγώ φυσικά» συνεχίζει.

 

shutterstock 72042274 photo shoot fashion shoot 656x429

 

Όσο για τα ρούχα και τα παπούτσια που μεγάλοι οίκοι «δανείζουν» στους στυλίστες προκειμένου οι τελευταίoι να τα χρησιμοποιήσουν στη φωτογράφιση, η συντάκτρια του Grazia εξηγεί: «Είναι φυσικά υπέροχα. Τόσο υπέροχα που μία Hollywood star σε κάποια φωτογράφιση, όταν ρωτήθηκε αν θέλει να κρατήσει ένα ζευγάρι από τα παπούτσια που χρησιμοποιήθηκαν, απαίτησε να τα πάρει όλα και μας έβαλε να μεταφέρουμε δεκάδες κουτιά στο αυτοκίνητό της!».

Και, αν νομίζετε ότι, μετά το styling, ο στυλίστας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει, κάνετε λάθος: «Αφού λοιπόν έχεις πλύνει τα χέρια σου κι έχεις τελειώσει τη δουλειά σου με τη σταρ ή τον σταρ, μάλλον θα πεθαίνεις της πείνας. Ναι, καλή τύχη με αυτό. Όταν σου επιτρέπουν να φας (υπάρχει μια στυλίστρια που δεν αφήνει τους βοηθούς να τρώνε στις φωτογραφίσεις), πρέπει να φας ό,τι τρώει και η διάσημη ή το μοντέλο εκείνη την ημέρα. Αν όχι, ρισκάρεις οι vegan ή μακροβιοτικοί σταρ να κλειστούν στο τροχόσπιτό τους, γιατί στο τραπέζι υπήρχε κοτόπουλο, ή το λάθος είδος kinoa»!

Διάβασε ακόμα: 3 insiders αποκαλύπτουν ιστορίες τρόμου από την Εβδομάδα Μόδας