Είναι ένα από τα πιο αντιοξειδωτικά και ευεργετικά για την υγεία μας τρόφιμα, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν αρέσει σε όλους. Αν λοιπόν ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν τρώνε ποτέ μπρόκολο, σήμερα θα σου προτείνω την πιο εύκολη συνταγή για να το εντάξεις στη διατροφή σου: Ένα σούπερ αντιοξειδωτικό smoothie!

Μπορείς να το ετοιμάσεις για πρωινό και δεν θα χρειαστείς περισσότερα από 3 λεπτά.

Το μυστικό είναι να έχεις βράσει από το προηγούμενο βράδυ λίγο μπρόκολο (μπορείς να έχεις βράσει περισσότερες μερίδες και να το κρατήσεις στο ψυγείο για 3 μέρες). Το πρωί, βάλε στο μπλέντερ ½ φλυτζάνι βρασμένο μπρόκολο, ένα καρότο ξεφλουδισμένο, ένα αχλάδι και ένα μήλο (επίσης χωρίς τη φλούδα τους).

Είσαι έτοιμη!

snoothie karoto milo mprokolo

 

Και επειδή ξέρω πως μπορεί να σου ακούγεται κάπως ΙΟΥ η ιδέα του μπρόκολου για πρωινό, εδώ σου έχω μερικές πληροφορίες οι οποίες θα σου αλλάξουν γνώμη:
Θεωρείται ένα από τα πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες τρόφιμα ενώ μελέτες έχουν δείξει ότι έχει αντικαρκινική δράση. Μεταξύ άλλων, περιέχει καροτένιο, θειαμίνη, βιταμίνη C, φωσφόρο, σίδηρο και κάλιο, ενώ οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β που περιέχει μας χαρίζουν λαμπερή επιδερμίδα και η βιταμίνη Ε (που είναι γνωστή ως «βιταμίνη της ομορφιάς»!) , έχει αντιγηραντική δράση και συμβάλλει στην ανάπλαση της επιδερμίδας.

Μπρόκολο λοιπόν, πρωί, μεσημέρι, βράδυ ;-)

 

Υ.Γ.: Το ίδιο περίπου κάνει και η Rosie Huntington-Whiteley!