Μπορεί να νομίζεις ότι τρως ένα υγιεινό πρωινό, αλλά είναι πολύ πιθανό η επιλογή σου όχι μόνο να μην είναι τόσο καλή όσο πίστευες, αλλά επιπλέον να σε παχαίνει!

Μήπως λοιπόν ανήκεις στους ανθρώπους που πιστεύουν ότι, το πρωί, για να έχουν ενέργεια καθ’όλη τη διάρκεια της μέρας, πρέπει να φάνε κυρίως υδατάνθρακες (πχ μια μπάρα δημητριακών, ή φρυγανιές ολικής άλεσης με μέλι, ή ψωμί με μαρμελάδα ή σκέτα φρούτα); Τότε κάνεις ένα μεγάλο διατροφικό λάθος!

Όπως μου έχουν εξηγήσει αρκετοί διαιτολόγοι, το πρωί, όσο χρειαζόμαστε τους υδατάνθρακες για ενέργεια (που σαφώς και τους χρειαζόμαστε!), άλλο τόσο χρειαζόμαστε και πρωτεΐνη. Για να είμαστε ακριβείς, σε κάθε γεύμα που καταναλώνουμε πρέπει να υπάρχει και πρωτεΐνη. Διαφορετικά, ο οργανισμός μας θα είναι «κοιμισμένος» όλη τη μέρα και, επιπλέον, θα πεινάσουμε πιο γρήγορα και, στο επόμενο γεύμα μας, θα φάμε πολύ περισσότερο από ό,τι αν είχαμε καταναλώσει ένα πρωινό με πρωτεΐνη.

Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινάμε τη μέρα μας με... μπριζόλες, αφού υπάρχουν πολλές τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη εκτός από το κρέας. Ένα πρωινό βασισμένο στη βρώμη είναι , για παράδειγμα, μια ιδανική επιλογή, αφού μόλις μισό φλιτζάνι βρώμη περιέχει 13 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Να μερικές νόστιμες και υγιεινές επιλογές για πρωινό που σου προτείνω:

Μπορείς να ετοιμάσεις ένα γρήγορο πρωινό με βρώμη σε 2 μόλις λεπτά, προσθέτοντας σε ένα μπολ με 3 κουταλιές βρώμης λίγο γάλα, λίγο μέλι και ψιλοκομμένα αμύγδαλα (που επίσης είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης) ή να το κάνεις πιο.... υπερπαραγωγή, φτιάχνοντας τις αγαπημένες μου τηγανίτες με βρώμη και γιαούρτι. Αν πάλι δεν έχεις ΚΑΘΟΛΟΥ χρόνο το πρωί, μπορείς να έχεις έτοιμο από το βράδυ αυτό το σοκολατένιο πρωινό, για να ξεκινήσεις και υγιεινά και νόστιμα τη μέρα σου :)

Μερικές άλλες εναλλακτικές είναι
-ένα τοστ με τυρί και γαλοπούλα
-μια ομελέτα (με δύο ασπράδια και ένα ολόκληρο αβγό)
- ένα αβγό βραστό με μία φέτα ψωμί και λίγη ντομάτα
-ένα μπολ με γιαούρτι, φρούτα και ξηρούς καρπούς
-αυτό το τέλειο -και νηστίσιμο- τοστ με ταχίνι και μπανάνα

Καλή μας μέρα λοιπόν :)