Σας έχω πει ότι δίνω μεγάλη σημασία στο πρωινό γεύμα! Είναι το αγαπημένο μου και θέλω να τρώω κάτι που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα αλλά παράλληλα είναι νόστιμο, θρεπτικό και χορταστικό.

Η βρώμη είναι ένα δημητριακό υψηλής διατροφικής αξίας, γι’ αυτό οι διατροφολόγοι μας λένε να τη συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αντιοξειδωτικά στοιχεία, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως μαγγάνιο, σελήνιο, φώσφορο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο.


Συνήθως, όταν δοκίμαζα να φάω πρωινό βρώμης, το έκανα με το ζόρι γιατί μου φαινόταν εντελώς άνοστο. Μέχρι που ο Γιώργος Μουλίνος (κορυφαίος διαιτολόγος-διατροφολόγος, που εμπιστεύομαι τυφλά – σας έχω ξαναμιλήσει γι’ αυτόν) μου πρότεινε να δοκιμάσω την εξής συνταγή:


Βάζουμε σε ένα μίξερ τα εξής: Βρώμη (4-5 κουταλιές), 2 ασπράδια αβγών και λίγο γάλα light (αν σας φουσκώνει το κανονικό γάλα, δοκιμάστε γάλα αμυγδάλου). Τα ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, τηγανίζουμε το μείγμα στο αντικολλητικό τηγάνι με ΕΛΑΧΙΣΤΟ λάδι και από τις δύο πλευρές. Όταν είναι έτοιμο, το σερβίρουμε με γιαούρτι 2% και μία κουταλιά μέλι!
Είναι διαφορετικό (γιατί βαριέμαι να τρώω συνέχεια τα ίδια) και μου δίνει φουλ ενέργεια!
Δοκιμάστε το!

Υ.Γ.: Όσοι φεύγετε από το σπίτι χωρίς να φάτε πρωινό, καλό είναι να αναθεωρήσετε, γιατί εκτός του ότι σας δίνει ενέργεια για να ανταπεξέλθετε στο απαιτητικό πρόγραμμά σας, βοηθάει επιπλέον στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού σας. Άρα κάνετε περισσότερες καύσεις, άρα -εάν το απλουστεύσουμε- «αδυνατίζετε τρώγοντας»! ;-)

 

Διάβασε ακόμα:

Τι να τρως (και πώς) αν θέλεις όντως να αδυνατίσεις

Το πιο χορταστικό, υγιεινό (και νηστίσιμο) πρωινό που μπορείς να φτιάξεις σε 3 λεπτά