Το λατρεύω το καλοκαίρι. Αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει μερικές παγίδες που εύκολα μπορούν να μας κοστίσουν σε έξτρα κιλά στη ζυγαριά - και μάλιστα ακριβώς την περίοδο που θέλουμε να είμαστε κορμάρες για να φοράμε το μαγιό μας, τα κοντά σορτσάκια και τα φορεματάκια μας!

Να λοιπόν οι διατροφικές παγίδες που προσπαθώ να αποφεύγω το καλοκαίρι:

-Τα κοκτέιλ και τα διάφορα ροφήματα – θερμιδοβόμβες.
Πχ milkshake, freddoccino, frappuccino κλπ. Αν είναι να «πιω» σε ένα ποτήρι 4 μπάλες παγωτό, γιατί να μην το φάω κανονικά, να το ευχαριστηθώ και περισσότερο;
Τι προτιμώ: Ένα smoothie με άπαχο γάλα και φρέσκα φρούτα. Για να είναι πιο δροσιστικό, κάνω αυτό το κόλπο!

-Τη χωριάτικη σαλάτα με ΠΟΛΥ ψωμί και ΠΟΛΥ λάδι.
Και μάλλον αρκετή φέτα. Είναι αυτό που λες «εντάξει μωρέ, μια σαλάτα έφαγα» και τελικά έχεις καταναλώσει περίπου 1000 θερμίδες. Και μετά αναρωτιέσαι γιατί παχαίνεις.
Τι προτιμώ: Μια light χωριάτικη σαλάτα, με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 φέτα ψωμί. Αν θέλω να την κάνω πολύ ελαφριά, αντί για φέτα, βάζω cottage.

-Το οικογενειακό παγωτό.
Έλα, παραδέξου το, το έχεις κάνει πολλές φορές. Πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ, λες «δεν παίρνω ένα οικογενειακό παγωτό για να υπάρχει στο ψυγείο;» και μέσα σε ένα βράδυ το παγωτό εξαφανίζεται! Το έχω κάνει κι εγώ και είμαι σίγουρη ότι το έχεις κάνει κι εσύ!
Τι προτιμώ: Όταν θέλω παγωτό, το παίρνω και το τρώω εκείνη την ώρα. Αν θέλω απλώς κάτι δροσιστικό, παίρνω ένα σορμπέ, που δεν έχει και λιπαρά. Αν πάλι θέλω κάτι πιο... σοκολατένιο, ενδίδω χωρίς τύψεις στο αγαπημένο μου παγωτό ξυλάκι ή σε ένα χωνάκι με δύο μπάλες-στρατσιατέλα φυσικά!

-Τα πολλά αναψυκτικά.
Το καλοκαίρι κάνει ζέστη και πολύ συχνά ψάχνουμε κάτι για να δροσιστούμε. Και, κάπως έτσι, καταλήγουμε να πίνουμε 2-3 κουτάκια αναψυκτικών μέσα στη μέρα, τα οποία ούτε λίγο ούτε πολύ έχουν καμιά δεκαριά κουταλιές ζάχαρη!!!
Τι προτιμώ: Έχω παντού μαζί μου το κρύο τσάι μου, που έχω φτιάξει στο σπίτι. Είναι δροσιστικό, είναι αντιοξειδωτικό και δεν έχει καθόλου θερμίδες. Και επίσης, επειδή είναι γεγονός πως πολλές φορές νομίζουμε ότι πεινάμε ενώ στην πραγματικότητα απλώς διψάμε, όταν έχω όλη μέρα μαζί μου το τσάι μου αποφεύγω πολλά αχρείαστα τσιμπολογήματα.

-Τις τεράστιες ποσότητες φρούτων.
Ναι, ναι, τα «αθώα» φρουτάκια έχουν αρκετά σάκχαρα και, αν τρως για παράδειγμα ένα καρπούζι την ημέρα, μπορούν να σε παχύνουν. Την έχω πατήσει! Ειδικά το βράδυ καλό είναι να τα αποφεύγουμε. Βέβαια, αν είναι να φας όλο το οικογενειακό παγωτό που λέγαμε πριν, φυσικά και είναι προτιμότερο να φας λίγο καρπουζάκι.
Τι προτιμώ: Να τρώω φρουτάκια, αλλά και αυτά με κάποιο μέτρο!