Απιστία. Αυτό το νόμισμα έχει δύο όψεις. Η μία έχει να κάνει με τους λόγους που απιστεί ένας άντρας, τους οποίους είχα αναλύσει εδώ, και η άλλη έχει να κάνει με τους λόγους που απιστεί μια γυναίκα. Και αν τα παλιά χρόνια τα στατιστικά και οι αριθμοί έλεγαν πως οι άντρες είναι οι άπιστοι της παρέας, τα πρόσφατα στοιχεία αποδεικνύουν πως κι εμείς οι γυναίκες δεν είμαστε τελικά και τόσο αθώες. Συγκεκριμένα, οι τελευταίες έρευνες δείχνουν πως περίπου το 45% των γυναικών απατούν τους συντρόφους τους (το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες είναι 60%!). Φυσικά οι άντρες έχουν την πρωτοκαθεδρία, όμως -ουπς- και το δικό μας ποσοστό δεν είναι τόσο μικρό, κορίτσια.

Αν με ρωτάτε αν έχω απατήσει ποτέ κάποιον σύντροφό μου, η απάντηση μου είναι ξεκάθαρη. ΟΧΙ. Και αν με ρωτάτε γιατί, θα σας πω πως ποτέ δεν «πρόλαβα» να το κάνω. Κάθε φορά που ένιωθα πως κάτι τελείωνε ή πως η καρδιά μου χτυπούσε για κάποιον άλλον, χώριζα. Ασχέτως αν τελικά τα έβρισκα ή όχι με αυτόν που μου είχε κλέψει το μυαλό. Τόσο απλά. Μα πώς γίνεται να είσαι με κάποιον ενώ όλο σου το είναι θέλει κάποιον άλλον;

Ωστόσο, γράφοντας το συγκεκριμένο κείμενο έκανα φιλότιμες προσπάθειες να δω το θέμα λίγο πιο σφαιρικά και αντικειμενικά. Και ίσως όχι τόσο ρομαντικά. Αν και, μεταξύ μας, το να μην απατάς, δεν είναι και τόσο ρομαντικό, αφού χωρίζεις επειδή θέλεις κάποιον άλλον. Εγώ αυτό το θεωρώ δύσκολο -και μερικές φορές σκληρό- αλλά έντιμο. Δεν προδίδεις κανέναν. Δεν προσβάλλεις κανέναν. Γιατί ναι, όταν απατάς κάποιον, όχι μόνο τον πληγώνεις αλλά επιπλέον τον μειώνεις και τον προσβάλλεις.

Συγγνώμη, παρασύρθηκα και άρχισα πάλι τα δικά μου. Επανέρχομαι λοιπόν σε μια πιο αντικειμενική ματιά για τη γυναικεία απιστία λέγοντας πως οι βασικοί λόγοι για τους οποίους μια γυναίκα θα μπει σε αυτή τη διαδικασία είναι οι εξής:

- Ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα
Αυτό που λένε μερικοί ότι μια γυναίκα για να απιστήσει πρέπει πρώτα να το κάνει με το μυαλό και μετά με το κορμί, είναι γεγονός. Μια γυναίκα θέλει να είναι ερωτευμένη για να έρθει σε ερωτική επαφή με κάποιον άντρα. Έτσι, λοιπόν, αν μια γυναίκα ερωτευτεί κάποιον άλλον, δεν θα αργήσει να έρθει ο χωρισμός. Αν αργήσει, τότε θα έρθει γρηγορότερα η απιστία.

-Συνέβη μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή της
Μια τεράστια -δυσάρεστη- αλλαγή, όπως είναι η ασθένεια ή ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου (φτου φτου φτου), μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω και να ταράξει τις ισορροπίες ανάμεσα στο ζευγάρι. Ειδικά αν δεν υπάρχουν γερές βάσεις, τότε η γυναίκα θα επιλέξει την απομόνωση στην προσπάθειά της να ξεχαστεί από τη σκληρή πραγματικότητα. Σε αυτήν την ευάλωτη περίοδο της ζωής της, μπορεί να παρασυρθεί από κάτι νέο και να αλλάξει την κοσμοθεωρία της. Γιατί, όσο κι αν ... ο παλιός είναι αλλιώς, ο νέος είναι ωραίος.

-Έχει απατηθεί από τον σύντροφό της
Δυστυχώς, η «οφθαλμόν αντί οφθαλμού» λογική είναι συνηθισμένη. Μια γυναίκα προδομένη και απατημένη, νιώθει λιγότερες τύψεις και ενοχές και μπορεί με μεγαλύτερη ευκολία να προδώσει τον σύντροφό της. Συχνά, μάλιστα, με αυτόν τον τρόπο νιώθει πως τον «τιμωρεί» ή πως παίρνει το αίμα της πίσω.

-Δεν είναι ικανοποιημένη σεξουαλικά
Η αλήθεια είναι πως οι γυναίκες δεν υποκινούνται τόσο απο το σεξ όσο οι άνδρες, όμως, όταν δεν είναι ικανοποιημένες σε αυτόν τον τομέα, θα ψάξουν αλλού για ... πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια! Και μάλιστα κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, επειδή δηλαδή θα έχουν αρχίσει να νιώθουν πως κάτι κάνουν λάθος, πως εκείνες φταίνε, θα νιώσουν ανασφάλεια και θα ψάξουν να επιβεβαιωθούν αλλού.

-Μένει πολλές ώρες μόνη της
Όταν ο άντρας δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ, έχει τρομερό άγχος, στρες και ένταση -τι να κάνει και ο άνθρωπος, οι εποχές είναι δύσκολες- και δεν δίνει καμία σημασία στη γυναίκα του -εδώ όχι, κάνει λάθος- τότε εκείνη αναπόφευκτα νιώθει παραμελημένη ενώ ο φόβος της εγκατάλειψης γίνεται έντονος και τότε ψάχνει μια άλλη αγκαλιά για να νιώσει ζεστασιά, σιγουριά και παρηγοριά.

-Είναι στο DNA της
Ναι, αυτό το είχα γράψει και για τους άντρες. Γιατί συνήθως για εκείνους λέμε ότι είναι πολυγαμικά όντα εκ φύσεως. Ωστόσο, δεν είναι ούτε όλες οι γυναίκες μονογαμικά όντα. Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτες, μόνο το 5 με 10 τοις εκατό των θηλαστικών είναι μονογαμικά. Αυτό βέβαια που κάνει ξεχωριστό τον άνθρωπο από τα άλλα θηλαστικά είναι η υψηλότερη νοημοσύνη και η ελεύθερη βούληση. Έτσι, μπορεί ο καθένας να χαλιναγωγήσει τις όποιες παρορμήσεις, ειδικά όταν η σχέση που έχει είναι σημαντική.

-Θέλει να... σώσει τη σχέση της
Μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, αλλά μερικές γυναίκες θεωρούν λογικό να απατούν τους συντρόφους τους, να ζουν διαφορετικές εμπειρίες, ακόμη και ζωές, για να μην ...πλήττουν και άρα να μην γκρινιάζουν! Θέλουν πάντα να γυρνούν στη σιγουριά του σπιτιού τους χαρούμενες και ευδιάθετες, αφού όμως παράλληλα έχουν γευτεί ξένες αγκαλιές. Μην με ρωτάτε πώς, πού, γιατί, αδυνατώ να βρω λογική στο συγκεκριμένο επιχείρημα, αλλά έτσι λένε τα στατιστικά!

Συμπέρασμα: Αν θέλει κάποια γυναίκα να «δικαιολογήσει» μια απιστία, μπορεί. Το ερώτημα είναι αν αυτό θέλει. Θα λύσει έτσι τα προβλήματα που έχει με τον σύντροφό της; Όχι. Απεναντίας, με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται περισσότερα. «Ό,τι γράφει, δεν ξεγράφει». Τα πράγματα λοιπόν είναι πολύ πιο απλά. Σε μια σχέση δεν χρειάζονται δικαιολογίες. Είμαστε καλά, είμαστε μαζί. Δεν είμαστε καλά, δεν είμαστε μαζί. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για προδοσίες, απιστίες, τύψεις, ενοχές και δράματα. Και όλα αυτά τα λέω για να μην χάνουμε χρόνο. Γιατί, αν απατήσουμε -ή σκεφτόμαστε να απατήσουμε- τον σύντροφό μας, τότε δεν είναι Αυτός. Ο Ένας και Μοναδικός για μας.

Κρατήθηκα τόση ώρα, αλλά δεν άντεξα. Έκανα ρομαντικό κλείσιμο, το ξέρω. Αλλά ξέρω επίσης ότι αυτή είναι η αλήθεια.

 

Περιμένω τα σχόλιά σας εδώ:

instagram: www.instagram.com/dutchesss_/
twitter: www.twitter.com/dutchesss_
facebook: www.facebook.com/doukissa.nomikou/
snapchat: dutchesss_nom


Δ. Ν.

 

Δείτε ακόμα: 7 λόγοι για τους οποίους μένουμε σε μια σχέση που έχει τελειώσει

Διαβάστε περισσότερα θέματα για σχέσεις εδώ.