Τα τελευταία χρόνια φτιάχνω -με τεράστια επιτυχία τολμώ να ομολογήσω- λαχταριστά σουφλέ σοκολάτας. Δυσκολεύτηκα να βρω την ιδανική συνταγή, μέχρι που έμαθα να φτιάχνω τα πιο ζουμερά σουφλεδάκια. Αυτά που μέσα είναι υγρά και τρέχει η σοκολάτα και μαζί και τα σάλια!

Ο κορμός της συνταγής είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Αυτή η γυναίκα μαγειρεύει εκπληκτικά. Ωστόσο, δεν θα πω ψέματα. Πρόσθεσα και τις δικές μου πινελιές. Αυτή είναι άλλωστε η μαγεία στην κουζίνα. Να αφήνεις τη φαντασία σου ελεύθερη, να πειραματίζεσαι και να δοκιμάζεις συνεχώς νέες ιδέες.

Ψέματα πάλι δεν θα πω. Τις έχουν τις θερμίδες τους. Αλλά ποιος μπορεί να αντισταθεί; Εγώ πάντως όχι!

 

doykissa soufle sokolatas

 

Να, λοιπόν, η συνταγή για τα πιο νόστιμα και υγρά σουφλεδάκια σοκολάτας:


ΥΛΙΚΑ (για 12 κομμάτια)

- 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 50 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
- 250 γραμμάρια βούτυρο
- 4 αβγά
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 100 γραμμάρια αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε μαζί σε ένα μικρό κατσαρολάκι στο μάτι, στη χαμηλότερη φωτιά της κουζίνας (αυτό το κάνω αντί να τα βάλω σε μπεν μαρί). Τα αφήνουμε να λιώσουν ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Στο τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα γάλακτος ανακατεύοντας ξανά μέχρι να λιώσει.

Παράλληλα τοποθετούμε τα αβγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Με ένα μίξερ χειρός τα χτυπάμε καλά, μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν. Στη συνέχεια, αφού έχει κρυώσει η λιωμένη σοκολάτα, την προσθέτουμε σιγά σιγά -και πάντα ανακατεύοντας- στα χτυπημένα αβγά. Κατόπιν κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μείγμα. Με ένα κουτάλι το «διπλώνουμε» απαλά.

Τέλος, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά 12 ατομικά πυρίμαχα σκεύη για σουφλέ. Τα γεμίζουμε με το μείγμα και τα βάζουμε στο φούρνο για 9 περίπου λεπτά.

Προσέχουμε να μην τα παραψήσουμε και στεγνώσουν μέσα. Όλο το θέμα είναι να είναι υγρά στο εσωτερικό τους!

Tips για το σερβίρισμα: Αν θέλετε μπορείτε να πάρετε διάφορες χρωματιστές θήκες και, όταν τα βγάλετε από το φούρνο και τα ξεφορμάρετε, να τα βάλετε εκεί! Φυσικά, θα τα σερβίρετε με παγωτό.

Αν όμως δεν έχετε, δεν τρέχει τίποτα. Τα τρώτε ακόμη και σκέτα.

 

soufle sokolatas syntagi

Δοκιμάστε τα!


Περιμένω τις εντυπώσεις σας εδώ:

instagram: www.instagram.com/dutchesss_/
twitter: www.twitter.com/dutchesss_
facebook: www.facebook.com/doukissa.nomikou/
snapchat: dutchesss_nom


Καλή επιτυχία :)

Δ. Ν.

 

Δείτε ακόμα:

Η συνταγή μου για την πιο νόστιμη πίτσα χωρίς θερμίδες!