Ευτυχία θα πει να τρως κάτι που σου αρέσει... χωρίς τύψεις. Η αλήθεια είναι πως, συνήθως, όταν κάνουμε κάποια ατασθαλία στο φαγητό, δεν την ευχαριστιόμαστε στο 100% -και αυτό γιατί παράλληλα νιώθουμε ενοχές (αν και αυτό ειναι, όπως έχουμε πει, ένα από τα 7 πράγματα που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να κάνουμε στον εαυτό μας).

Δεν σας έχει τύχει να πρέπει να «παλέψετε» με τον εαυτό σας στις 11 τη νύχτα γιατί έχετε λιγουρευτεί μια πίτσα; Το μυαλό σας να φωνάζει ΟΧΙ και το στομάχι σας να εκλιπαρεί να πείτε ΝΑΙ; Αν -μετά από σκληρή μάχη- κυριαρχήσει το ΟΧΙ, κοιμάστε ικανοποιημένοι και ανακουφισμένοι που δεν υποκύψατε στον πειρασμό. Αν όμως κυριαρχήσει το ΝΑΙ, τότε πέφτετε με τα μούτρα στην πίτσα - θερμιδοβόμβα.

Και, πριν προλάβετε να φάτε ολόκληρο το πρώτο κομμάτι, αρχίζετε να νιώθετε τύψεις. Μετά τρώτε γρήγορα άλλο ένα. Οι ενοχές γίνονται περισσότερες, μέχρι που τελικά δεν έχει μείνει κανένα κομμάτι. Και μετά ξαπλώνετε για ύπνο μετανιωμένοι αλλά και φουσκωμένοι από το φαγητό. Καλά δεν τα λέω;

Ε, λοιπόν, όλο αυτό που σας περιέγραψα ξεχάστε το! Ο Γιώργος Μουλίνος, όπως σας είχα πει εδώ, με «ανάγκασε» να βάλω την πίτσα στη διατροφή μου. Εντάξει, δεν με απείλησε κιόλας, αλλά μου έδωσε μια φανταστική συνταγή για σπιτική πίτσα που μπορώ να απολαμβάνω άφοβα και ξέγνοιαστα όσο συχνά θέλω.

Και σήμερα θα τη μοιραστώ μαζί σας:

Η συνταγή για την πιο νόστιμη light πίτσα

Υλικά:

- 1 μεγάλη αραβική πίτα
- 3 με 4 φέτες φιλέτο γαλοπούλας
- 3 με 4 φέτες κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών
- 1 ντομάτα ή 4-5 ντοματίνια
- ½ πιπεριά
- Λίγα μανιτάρια
- Ελάχιστο ελαιόλαδο ή (προαιρετικά) λίγο λάδι τρούφας
- Μπαχαρικά (της επιλογής σας)

Εκτέλεση:

Κόβετε τη ντομάτα και την πιπεριά σε ροδέλες, απλώνετε τα υλικά στην πίτα, ξεκινώντας από το τυρί, προσθέτετε τα μπαχαρικά και το λάδι και τη βάζετε στον φούρνο για λίγα λεπτά (μέχρι να λιώσει το τυρί). Τόσο απλά!

 

Καλή σας όρεξη!

 

Δείτε ακόμα:

Η συνταγή μου για το πιο νόστιμο πρωινό με βρώμη

Οι 10 μαγικοί κανόνες για να καταφέρετε επιτέλους αδυνατίσετε