Ο φετινός χειμώνας πέρασε πάρα πολύ γρήγορα και χωρίς, λοιπόν, να το καταλάβουμε σε λιγότερο από δυόμισι μήνες θα βγούμε ξανά στις παραλίες. Αυτό τι σημαίνει; Μα φυσικά πως πρέπει από εδώ και στο εξής να βάλουμε τα δυνατά μας για να χάσουμε τα κιλά που πήραμε με μεγάλο... κόπο μέσα στον χειμώνα (να είναι καλά οι σοκολάτες και τα burgers). Τα καλά νέα είναι ότι, αν το πάρουμε σοβαρά, θα καταφέρουμε να αδυνατίσουμε μέχρι το λατρεμένο μας καλοκαιράκι. Αν ψάχνεις, λοιπόν, ένα βασικό οδηγό για να ακολουθήσεις, μόλις τον βρήκες:

Πάμε να δούμε 10 βασικούς κανόνες που πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσεις για να χάσεις κιλά:

1. Μη φεύγεις από το σπίτι σου αν δεν απολαύσεις πρώτα ένα χορταστικό, θρεπτικό πρωινό. Το έχεις ακούσει χιλιάδες φορές, αλλά θα στο ξαναπούμε: το πρωινό είναι το βασικότερο γεύμα της ημέρας, καθώς σου χαρίζει ενέργεια για να ανταπεξέλθεις στην απαιτητική σου ημέρα. Επιπλέον, έχε κατά νου πως με γεμάτο στομάχι θα σου είναι πολύ πιο εύκολο να αντισταθείς στις λιχουδιές που σου προσφέρουν οι φίλοι ή οι συνάδελφοί σου. Και, αν δεν ξέρεις τι να φας το πρωί, δοκίμασε αυτό το χορταστικό, υγιεινό (και νηστίσιμο) πρωινό, που μπορείς να φτιάξεις σε 3 μόλις λεπτά!

 

2. Δεύτερη κίνησή σου πριν φύγεις από το σπίτι; Η επιλογή των σνακ που θα έχεις στην τσάντα σου. Τρεις περίπου ώρες μετά το πρωινό σου γεύμα, θα πρέπει να καταναλώσεις ένα υγιεινό σνακ (το ίδιο ισχύει και μετά το μεσημεριανό σου γεύμα). Μερικές καλές επιλογές είναι το άπαχο γιαούρτι, τα ανάλατα αμύγδαλα, οι ρυζογκοφρέτες, οι μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης και φυσικά τα φρούτα! Μη μένεις νηστική για πολλές ώρες καθώς δεν θα κάνεις καύσεις. Δες τι επιλέγει η Δούκισσα Νομικού όταν θέλει να φάει ένα πεντανόστιμο και υγιεινό σνακ.

 

87781579911086cef0c337c423ee9c06 L

 
3. Πρόσεχε τι πίνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πολλές από εμάς παρόλο που προσέχουμε τι τρώμε, δεν προσέχουμε τι πίνουμε. Τι νόημα έχει, λοιπόν, να τρως σαλάτα με τόνο αν μετά βγεις και καταναλώσεις ένα σοκολατένιο milkshake; Απόφυγε τα ροφήματα σοκολάτας, τους τυποποιημένους χυμούς και το αλκοόλ και προτίμησε να πίνεις νερό ή τσάι.

4. Και, πάνω που μιλάμε για τσάι, δείξε ιδιαίτερη προτίμηση στο πράσινο τσάι, καθώς, σύμφωνα με μελέτες, βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού. Φρόντισε να καταναλώνεις δύο με τρεις κούπες την ημέρα!

5. Απόφυγε τα τηγανιτά, τις παχυντικές σάλτσες, τα γλυκά και γενικότερα το junk food. Μην πιέσεις τον εαυτό σου να τα κόψει τελείως, καθώς σύντομα θα ξεσπάσει. Προσπάθησε να τρέφεσαι υγιεινά μέσα στην εβδομάδα και άφησε μια ελεύθερη ημέρα μέσα στο Σαββατοκύριακο κατά την οποία θα μπορείς να γεύεσαι την αγαπημένη σου λιχουδιά.

 

largeyh


6. Αν θες να απαλλαγείς σύντομα από την ενοχλητική κυτταρίτιδα, τότε φρόντισε να μειώσεις τις ποσότητες αλατιού που καταναλώνεις στα γεύματά σου. Μπορείς να ξεγελάσεις τη γεύση σου προσθέτοντας μπαχαρικά, τα οποία μάλιστα έχουν αποδειχθεί πως είναι δυνατοί σύμμαχοι στη μάχη μας με τα περιττά κιλά. Ο κουρκουμάς, το τζίντζερ, το πιπέρι καγιέν και η κανέλα θα πρέπει να έχουν ξεχωριστή θέση στο διατροφολόγιό σου.

7. Συνόδευε πάντα το γεύμα σου με σαλάτα. Τα λαχανικά θα σου χαρίσουν πολύτιμες για τον οργανισμό σου βιταμίνες και θα σου χαρίσουν την αίσθηση του κορεσμού πολύ πιο γρήγορα. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να καταναλώσεις μεγάλη ποσότητα από το κυρίως πιάτο σου.

8. Μείωσε την κατανάλωση υδατανθράκων καθώς η μέρα περνά και φρόντισε να καταναλώνεις περισσότερες τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη. Το τελευταίο σου γεύμα θα πρέπει να το καταναλώνεις περίπου τρεις ώρες πριν πέσεις για ύπνο.

 

0bd121ebdcb4a3689fe32c61738e1186

 
9. Για ακόμη πιο γρήγορα και καλύτερα αποτελέσματα, βάλε την άσκηση στη ζωή σου. Πήγαινε γυμναστήριο, βγες για γρήγορο περπάτημα στη φύση, κάνε ποδήλατο, πήγαινε στο κολυμβητήριο της περιοχής σου ή ακολούθησε ένα πρόγραμμα γυμναστικής μόνη σου στο σπίτι. Γυμνάσου 3-4 φορές την εβδομάδα και, πίστεψέ μας, πολύ σύντομα θα δεις τα αποτελέσματα πάνω σου. Ακόμα και στο σπίτι σου, χωρίς κανέναν εξοπλισμό, μπορείς να εκτελέσεις αυτό το super πρόγραμμα με το οποίο θα γυμνάσεις όλο σου το σώμα και θα κάψεις περίπου 400 θερμίδες σε μόλις 34 λεπτά!

10. Τέλος, δώσε ιδιαίτερη βάση στον ύπνο σου. Η στέρηση ύπνου επηρεάζει τα επίπεδα της κορτιζόλης στο αίμα, η οποία με τη σειρά της προκαλεί συσσώρευση ενδοκοιλιακού λίπους. Επιπροσθέτως, απορρυθμίζεται ο μεταβολισμός και αυξάνεται η όρεξη. Αυτό που πρέπει εσύ να κάνεις είναι να κοιμάσαι τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα.

 

Διάβασε ακόμα: Τι να τρως (και πώς) αν θέλεις όντως να αδυνατίσεις