Αν διαβάζεις το Dutchesss Daily, βλέποντας τον τίτλο θα σκέφτηκες «Μα τι μας λέει η Δούκισσα; Αυτή δεν είναι που μας έχει φάει τα αφτιά τόσο καιρό με το πόσο λατρεύει το καλοκαίρι και δεν θέλει με τίποτα να έρθει το φθινόπωρο;». Ναι, ok, έχεις δίκιο. Αλλά, όντως υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους τελικά χαίρομαι που μπήκε ο Σεπτέμβριος και, άρα, έρχεται το φθινόπωρο!

1. Η Φύση το φθινόπωρο είναι υπέροχη
Τα πεσμένα φύλλα και τα άπειρα χρώματά τους -κίτρινο, κόκκινο, πορτοκαλί, καφέ, μπορντό κλπ- είναι απλώς μαγικά. Τρελαίνομαι για φθινοπωρινά τοπία - και ταξίδια. Εκτός από πανέμορφα νησιά, η Ελλάδα μας έχει άλλωστε τόσο ωραίους προορισμούς για το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Εντάξει, μπορεί ο Σεπτέμβριος να ενδείκνυται ακόμα για καλοκαιρινές αποδράσεις, αλλά εγώ ήδη σκέφτομαι το πρώτο φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο σε κάποιο ορεινό χωριό, σε ένα πέτρινο σπίτι με αναμμένο τζάκι. Και ανυπομονώ!

2. Το σινεμά
Όχι ότι δεν έχει τη χάρη του το καλοκαιρινό σινεμά, αλλά συνήθως με τη νέα σεζόν έρχονται και νέες -φανταστικές- ταινίες, από αυτές που είναι καλύτερα να τις δεις στην τεράστια αίθουσα του κλειστού σινεμά, με τον dolby ήχο και με ένα τεράστιο ποπ κορν στο χέρι.

3. Το ζεστό φαγητό
Όπως είδες, έχω ήδη αρχίσει να μαγειρεύω πιάτα που συνήθως τρώμε τον χειμώνα, όπως οι αγαπημένες μου φακές-σούπα. Μου αρέσουν τόσο πολύ που το συγκεκριμένο πιάτο από μόνο του είναι ένας λόγος να χαίρομαι που μπαίνει το φθινόπωρο!

4. Η νέα γκαρνταρόμπα
Αν και λατρεύω το ανάλαφρο και σέξι καλοκαιρινό ντύσιμο, ομολογώ ότι πάντα τέτοια εποχή έχω αρχίσει όχι ακριβώς να το βαριέμαι, αλλά να ανυπομονώ για πιο ζεστά και σικάτα outfits – και συχνά να αγοράζω χουχουλιάρικα πουλόβερ που πιθανώς να μην μπορέσω να φορέσω πριν μπει ο Νοέμβρης! :p

5. Οι φθινοπωρινές βόλτες δίπλα στη θάλασσα
Τη λατρεύω τη θάλασσα. Το ξέρεις αυτό. Ακόμη κι αν είναι φουρτουνιασμένη ή πιο σκοτεινή, εγώ πάντα θα την αγαπώ. Και οι βόλτες δίπλα της δεν σταματούν με το τέλος του καλοκαιριού. Ίσα ίσα, που γίνονται ακόμα πιο γοητευτικές, ονειροπόλες και ρομαντικές. Ειδικά αν είναι μαζί του.

6. Τα νέα ξεκινήματα
Το φθινόπωρο είναι η εποχή των νέων αρχών. Κι εγώ νιώθω πανέτοιμη και πάρα πολύ ενθουσιασμένη για όσα έρχονται. Σύντομα, θα σου πω περισσότερα :-)

Καλό μας Σεπτέμβρη, καλό μας φθινόπωρο, καλή μας νέα σεζόν!