Το γέλιο είναι το καλύτερο «φάρμακο» για την ψυχή αλλά και το σώμα. Το χαμόγελο είναι υγεία. Γι' αυτό μάλιστα υπάρχει η γελωτοθεραπεία, δηλαδή μια μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής που εντάσσεται στην ολιστική θεραπευτική ως σειρά από ασκήσεις ή πρακτικές που υποκινούν ή εκπαιδεύουν το άτομο να γελάσει πολύ και δυνατά. Υπάρχουν πολλές ομάδες γέλιου- και συγκεκριμένα ο Ινδός φυσιολόγος Madan Kataria ανέπτυξε την γιόγκα γέλιου, η οποία ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990 να ασκείται από ομάδες σε δημόσια πάρκα. Πλέον είναι διαδεδομένη παγκοσμίως.

Προσωπικά λατρεύω τους χαμογελαστούς ανθρώπους. Χαίρομαι να τους βλέπω να γελούν και θέλω να με παρασέρνουν στον δικό τους ρυθμό. Δεν μπορώ τη μιζέρια, δεν μπορώ τη σκοτεινιά.

Ακόμη και τις δυσκολίες τις αντιμετωπίζω με χαμόγελο. Ναι, το χαμόγελο είναι τρόπος ζωής για μένα. Γιατί; Για τους εξής 10 λόγους:

1. Νιώθω πιο δυνατή. Όταν χαμογελώ στα προβλήματα, μου... χαμογελούν και αυτά! Με καλή διάθεση μπορώ να καταφέρω τα πάντα.

2. Νιώθω πιο αισιόδοξη. Γιατί, όταν ξέρω πως μπορώ να καταφέρω τα πάντα, δεν έχω λόγο να «πέφτω» και να μελαγχολώ.

3. Φαίνομαι λιγότερο ευάλωτη. Το χαμόγελο είναι η ασπίδα μου. Όπως λέει και ένα ρητό: «Χαμόγελα γιατί αυτό κάνει τους άλλους να ανησυχούν».

4. Νιώθω πιο γοητευτική. Ναι, ξέρω πως όταν χαμογελώ ομορφαίνω. Όπως όλοι οι άνθρωποι. Δεν είναι τυχαίο πως το πρώτο πράγμα που ερωτεύομαι σε κάποιον είναι το χαμόγελό του ;-)

5. Μου φτιάχνει τη διάθεση. Το χαμόγελο απελευθερώνει ενδορφίνες και σεροτονίνη, οι οποίες είναι χημικές ουσίες του νευρικού μας συστήματος, απαραίτητες για να έχουμε καλή διάθεση. Κάντε ένα τεστ στον εαυτό σας: Δοκιμάστε να χαμογελάσετε με το ζόρι μια δύσκολη μέρα και θα δείτε και μόνοι σας ότι αμέσως θα φτιάξει η διάθεσή σας.

6. Με κάνει να φαίνομαι ακόμα μικρότερη. Ναι, ναι, αυτό ισχύει, αφού οι μύες που χρησιμοποιούνται δρουν ως λίφτινγκ και ανανεώνουν το πρόσωπό μας.

7. Μεταδίδω στους άλλους χαρά. Από μικρή, αυτός ήταν ο στόχος μου. Να κάνω τους γύρω μου να χαμογελούν. Ε, το γέλιο είναι μεταδοτικό. Χαμογελώ εγώ, χαμογελούν και οι γύρω μου.

8. Ζω καλύτερα. Άλλωστε, μια ζωή έχουμε, ας την απολαύσουμε, ας τη χαρούμε όσο μπορούμε!

9. «Μπαλώνω» τα λάθη μου. Όταν κάτι κάνω λάθος, είτε από απροσεξία είτε επειδή απλώς δεν ήξερα πώς έπρεπε να το κάνω, λέω «ουπς», παραδέχομαι το λάθος μου, παίρνω το αθώο μου ύφος και χαμογελώ. Ποιος μπορεί να πει κάτι μετά; ;-)

10. Χαμογελώντας καταφέρνω όλα όσα θέλω. Άλλωστε όπως είχε πει και ο Σαίξπηρ: «Ό,τι θέλεις, θα το πάρεις ευκολότερα με το χαμόγελό σου παρά με το σπαθί σου».

Εσείς λοιπόν χαμογελάσατε σήμερα;

Καλό ΣΚ σε όλους!

 

Περιμένω τα σχόλιά σας εδώ:

instagram: www.instagram.com/dutchesss_/
twitter: www.twitter.com/dutchesss_
facebook: www.facebook.com/doukissa.nomikou/
snapchat: dutchesss_nom


xxx
Δ. Ν.

Δείτε ακόμα: Το πιο ανατρεπτικό backstage φωτογράφισης και ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα