Τα σπιτικά μπιφτέκια είναι η καλύτερη και η πιο γρήγορη επιλογή για όσους θέλουν να προσέξουν τη διατροφή τους. Και λέω «σπιτικά» γιατί η αλήθεια είναι πως, όταν τα τρώμε έξω, δεν μπορούμε να είμαστε πάντα σίγουροι για την ποιότητα του κιμά. Τα δικά μου αγαπημένα είναι τα μπιφτέκια απο κοτόπουλο (ή απο γαλοπούλα).

Η συνταγή είναι αρκετά απλή και εύκολη!

 

ΣΠΙΤΙΚΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΛΙΚΑ

• 1 κιλό κιμά απο κοτόπουλο (ή γαλοπούλα)
• 1 κρεμμύδι
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 1 καρότο
• 1 αβγό
• λίγο ελαιόλαδο
• λίγη μουστάρδα (καυτερή)
• 1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
• αλάτι-πιπέρι
• ρίγανη
• μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο multi, βάζουμε το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε (αλλά όχι μέχρι να λιώσουν τελείως).
Σε ένα μπολ βάζουμε το παραπάνω μείγμα μαζί με τα αβγά, τη φρυγανιά, το λάδι, τη μουστάρδα, αλάτι-πιπέρι, τη ρίγανη, τον μαϊντανό και φυσικά τον κιμά και τα ζυμώνουμε καλά όλα μαζί.
Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.
Συνοδεύουμε με ντοματακια ψιλοκομμένα και λίγο γιαούρτι με μαϊντανό.

Καλή μας όρεξη!

 

Δείτε ακόμα: Όσα πρέπει να τρώμε για να είμαστε αδύνατοι – και πώς να τα συνδυάσουμε

Βρείτε περισσότερες προτάσεις από τη διατροφή μου εδώ.