Από χθες, για κάποιο λόγο, σκέφτομαι μακαρόνια. Τα λιγουρεύτηκα το βραδάκι αλλά ήταν πλέον αργά – και για να μαγειρέψω και για να φάω γενικώς. Και φυσικά ξύπνησα με την ίδια επιθυμία!

 

index

 

Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, το μενού σήμερα έχει μακαρονάδα. Και μάλιστα όχι οποιαδήποτε μακαρονάδα, αλλά την ΤΕΛΕΙΑ μεσογειακή μακαρονάδα! Είναι μία από τις πλέον αγαπημένες μου καλοκαιρινές συνταγές για spaghetti (μαζί με τα spaghetti με αχινό) και, εκτός των άλλων, είναι πραγματικά πανεύκολη.

Να, λοιπόν, η συνταγή:

 

Μεσογειακή μακαρονάδα με ντοματίνια, φέτα και ελιές

Υλικά (για δύο άτομα)

½ πακέτο spaghetti
20 ντοματίνια ή 2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες
3-4 κουταλιές ελιές ροδέλες (μπορείτε να τις βρείτε έτοιμες, χωρίς κουκούτσι και κομμένες σε ροδέλες, στο σούπερ μάρκετ, αλλιώς, αν έχετε μόνο ολόκληρες, κάντε ένα κόπο και κάντε το εσείς)
1 κουταλιά κάπαρη
80 γραμμάρια φέτα
1 σφηνάκι βαλσάμικο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Φρέσκια ρίγανη ή μαϊντανό

Εκτέλεση

Βράζετε τα μακαρόνια al dente. Εν τω μεταξύ, κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και βάζετε ένα τηγάνι στη φωτιά με λίγο λαδάκι. Ρίχνετε τα ντοματίνια και τα αφήνετε να καραμελώσουν (ή αν προτιμάτε να βγει ακόμα πιο δροσερό το αποτέλεσμα, τα σωτάρετε λιγότερο, ίσα ίσα να πάρουν λίγο χρώμα). Προσθέτετε αλάτι και σβήνετε με το βαλσάμικο. Ρίχνετε και τις ελιές και την κάπαρη και αφήνετε 1-2 λεπτά να σιγοβράσει. Προσθέτετε τη ζάχαρη και αποσύρετε από τη φωτιά.
Ρίχνετε κατευθείαν στο τηγάνι με τη σάλτσα τα μακαρόνια που έχετε βράσει και από πάνω τη φέτα χοντροκομμένη και ανακατεύετε. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρέσκια ρίγανη ή μαϊντανό και μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή όρεξη!

Extra tip: Χρησιμοποιήστε spaghetti ολικής άλεσης, πάνε πάρα πολύ στη συγκεκριμένη συνταγή. Μπορείτε να τη δοκιμάσετε επίσης με πέννες!

 

 

Βρείτε περισσότερες προτάσεις (και συνταγές) από τη διατροφή μου εδώ.