Σας έχω πει ότι δεν μου αρέσουν πολύ τα γλυκά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν φορές που... θέλω να φάω κάτι γλυκό!

Ναι, μπορεί να μην τρελαίνομαι για πάστες και σοκολάτες, αλλά, όπως και όλοι φαντάζομαι, κάποιες στιγμές η ανάγκη για μια γλυκιά γεύση είναι σχεδόν επιτακτική. Και, παρόλο που το καλοκαίρι προσπαθώ να νικάω αυτές τις λιγούρες με φρούτα και λαχταριστές φρουτοσαλάτες, όταν θέλω κάτι πιο πλούσιο και ακόμα πιο λαχταριστό, φτιάχνω αυτό το σνακ: Γιαούρτι, με μία κουταλιά μέλι, μία κουταλιά ταχίνι και μία χούφτα δημητριακά σοκολάτας.

Δεν είναι πολύ light (τις έχει τις θερμίδες του – είναι άλλωστε ένα μικρό γεύμα), αλλά είναι σούπερ υγιεινό: Το ταχίνι είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα αλλά και πρωτεΐνες, το μέλι είναι πηγή ιχνοστοιχείων και βιταμινών και έχει αντιοξειδωτική δράση, ενώ το γιαούρτι μας παρέχει, εκτός από πρωτεΐνες, ασβέστιο, φώσφορο βιταμίνες Α και του συμπλέγματος Β.

Επιλέξτε το λοιπόν τις μέρες που δεν μπορείτε να αντισταθείτε με τίποτα στο γλυκό , αντί να υποκύψετε σε μια σοκολατίνα ή μια βάφλα με δύο μπάλες παγωτό. Μπορείτε επίσης να το προτιμήσετε σαν ένα πλούσιο σε ενέργεια πρωινό, που θα σας κρατήσει χορτάτους για πολλή ώρα και θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τις λιγούρες στη διάρκεια της μέρας!

 

Βρείτε περισσότερες προτάσεις και συνταγές από τη διατροφή μου εδώ.