Λατρεύω τις τυρόπιτες, ειδικά όταν τις φτιάχνει η αγαπημένη μου γιαγιάκα. Και αυτό γιατί ξέρει να ανοίγει φανταστικό φύλλο. Τα αγαπημένα μου κομμάτια είναι -φυσικά- οι γωνίες που το φύλλο είναι ακόμη πιο τραγανό. Με λίγα λόγια, θα μπορούσα να τρώω και σκέτο το φύλλο από τις πίτες της γιαγιάς. Το φύλλο βέβαια είναι αυτό που παχαίνει. Όπως και η φέτα. Γι’ αυτό, λοιπόν, μου έκανε εντύπωση η συγκεκριμένη τυρόπιτα που βρήκα σήμερα σε ένα περιοδικό. Είναι χωρίς φέτα αλλά με ανθότυρο και γιαούρτι και χωρίς φύλλο! Γίνεται; Κι όμως, γίνεται!

Δείτε τη συνταγή:

 

Υλικά για 2-4 άτομα

1 ποτήρι χοντροκομμένο ανθότυρο
2 στραγγιστά γιαούρτια
2 αβγά
ψιλοκομμένο δυόσμο
1,5 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

• Χτυπάμε τα αβγά
• Χοντροκόβουμε το τυρί
• Βάζουμε τα αβγά μαζί με το τυρί
• Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
• Ανακατεύουμε καλά
• Βάζουμε το μείγμα στο πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

 

Φαίνεται πανεύκολη η συνταγή. Θα τη φτιάξω και θα σας πω εντυπώσεις!