Όλες οι γυναίκες θέλουμε να είμαστε λαμπερές - ουσιαστικά αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που βαφόμαστε. Και, συνήθως, όταν ακούμε για λαμπερό μακιγιάζ, σκεφτόμαστε το χρυσό μακιγιάζ, δηλαδή τις χρυσές αποχρώσεις κυρίως στα μάτια. Και έχουμε δίκιο.

Η αλήθεια, όμως, είναι πως ένα μακιγιάζ σε τέτοιες αποχρώσεις, εάν αυτές δεν προσαρμοστούν στα χαρακτηριστικά της κάθε γυναίκας, δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι κολακευτικό.

Τι πρέπει να κάνετε και τι να προσέξετε:

- Το συγκεκριμένο μακιγιάζ προτιμάται την καλοκαιρινή περίοδο -και αυτό γιατί ταιριάζει περισσότερο στις σταρένιες επιδερμίδες, που λίγο ή πολύ όλες μας έχουμε αποκτήσει το καλοκαίρι. Αν δεν είστε αρκετά μαυρισμένες, τότε πρέπει σίγουρα να βάλετε τερακότα, ειδάλλως μπορεί να σας χλομιάσει.

-Συνδυάστε τις χρυσές αποχρώσεις με καφέ τόνους για να βγει το αποτέλεσμα πιο γλυκό. Μη βάλετε μόνο μια χρυσή σκιά στα μάτια γιατί υπάρχουν δύο κίνδυνοι: Πρώτον να είστε σαν ... πυγολαμπίδες και δεύτερον να φαίνεστε άρρωστες ή κουρασμένες.

-Με μια ζεστή σκιά ή με ένα μολύβι πρέπει να περιγράψετε το μάτι (στην εξωτερική πλευρά του άνω βλεφάρου για να φαίνεται «γατίσιο» και στο κάτω βλέφαρο για να αποκτήσει ένταση το βλέμμα).

-Βάλτε μπόλικη μάσκαρα, ακόμη και τουφάκια, γιατί θέλουμε να φαίνονται πυκνές οι βλεφαρίδες μας.

-Στα χείλη μπορείτε να επιλέξετε ένα ενυδατικό κραγιόν σε φυσικούς τόνους. (Το κόκκινο κραγιόν συνδυασμένο με τα χρυσά μάτια μού κάνει περισσότερο χριστουγεννιάτικο παρά καλοκαιρινό μακιγιάζ).

-Τέλος, εφόσον τα μάτια αλλά και τα χείλη είναι λαμπερά και γυαλιστερά, επιλέξτε ματ ρουζ ή τερακότα, για να κρατήσετε μια ισορροπία με τη λάμψη! Αλλιώς, είπαμε, θα μοιάζουμε με πυγολαμπίδες!

Ξέρω ότι πολλές από εσάς διστάζετε να βάλετε χρυσή σκιά, όμως με αυτά τα tips δεν έχετε να φοβάστε τίποτα!

Υ.Γ.: Προσοχή με το glitter. Θα σας συμβούλευα να μην χρησιμοποιήσετε καθόλου. Είναι ήδη λαμπερό το χρυσό μακιγιάζ, δεν χρειάζεται να κάνετε υπερβολές.

 

Δείτε ακόμα:

Το πρώτο μου video: Πώς με 3 προϊόντα και σε 3 μόνο λεπτά θα δείχνετε πιο λαμπερές!

Το ανοιξιάτικο μακιγιάζ που πρέπει να δοκιμάσετε: Όλα τα μυστικά για να το πετύχετε