Όσο ανοίγει ο καιρός, τόσο ταυτιζόμαστε με το δυνατό -και διαχρονικό- motto «less is more». Ναι, και στο μακιγιάζ.

Άλλωστε, ένας από τους βασικότερους κανόνες της κομψότητας είναι η απλότητα. Φαντάζομαι έχετε παρατηρήσει κι εσείς πως ανάμεσα σε μια γυναίκα με ένα απλό μαύρο φόρεμα και φυσικό μακιγιάζ, και σε μία άλλη γυναίκα που φοράει από πάνω μέχρι κάτω ό,τι πιο καινούριο και μοδάτο κυκλοφορεί έχοντας ταυτόχρονα κάνει το πιο trendy beauty look, προτιμάτε -ξεκάθαρα- την πρώτη. Και αυτό γιατί μια λιτή, επιμελώς ατημέλητη εμφάνιση είναι πάντα ακίνδυνη, safe, chic αλλά και εντυπωσιακή, ενώ μια υπερφορτωμένη και επιτηδευμένη εμφάνιση δεν δείχνει το ίδιο cool και stylish.

Σε ό,τι αφορά το μακιγιάζ τώρα κορίτσια, ισχύει ακριβώς το ίδιο. Αν παρατηρήσετε όλα τα διάσημα μοντέλα του εξωτερικού (ναι, ναι στα αγγελάκια της Victoria’s Secret αναφέρομαι) στην καθημερινότητά τους αλλά και σε κοινωνικές εκδηλώσεις προτιμούν να αναδείξουν τη φυσική ομορφιά τους κάνοντας ένα ελαφρύ και δροσερό μακιγιάζ. Αυτό κάναμε κι εμείς στο ΟΛΑ αυτή την εβδομάδα με τον μακιγιέρ Παντελή Τουτουντζή.

Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε κι εσείς:

Δεν χρειάζεστε πολλά, πρέπει απλώς να ξέρετε πώς να τα χρησιμοποιήσετε σωστά.

Μυστικό #1: Η βάση

Το μυστικό όλο βρίσκεται στη σωστή βάση. Επιλέξτε να κάνετε τη βάση σας με τη λογική του strobing και όχι του contouring. Δηλαδή δώστε μεγάλη έμφαση στις γυαλάδες. Αυτή η λογική είναι πολύ πιο κατάλληλη για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι γιατί έτσι το μακιγιάζ δεν γίνεται βαρύ.

Μυστικό #2: Το ρουζ

Το ρουζ είναι αγαπημένο προϊόν όλο τον χρόνο και είναι απαραίτητο για να αναδείξει τη φρεσκάδα σας. Να προτιμάτε τις «καθαρές» και απαλές αποχρώσεις που χαρίζουν στο δέρμα σας μια φυσική λάμψη. Εμένα μου αρέσουν πολύ τα ρουζ που δημιουργούν το εφέ του «κοκκίνισαν τα μάγουλά μου από το τρέξιμο» ή «με έκαψε λιγάκι ο ήλιος». Φυσικά δεν λέω ποτέ όχι στις ροδακινί αποχρώσεις.

Μυστικό #3: Τα μάτια

Μόλις τελειώσετε με τη βάση, συνεχίστε με τα μάτια. Όπως θα δείτε και στη φωτογραφία, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε μια λάμψη στο κινητό σας βλέφαρο και λίγο από το ρουζ που χρησιμοποιήσατε στο κόκκαλο του ματιού. Με ένα πινέλο κάντε μια ΛΕΠΤΗ γραμμή σύριζα στις βλεφαρίδες σας και λίγο προς τα έξω (έτσι ώστε να δείχνει πιο σχιστό και γατίσιο το μάτι εφόσον δεν θα βάλετε άλλη σκιά). Το ίδιο ακριβώς κάντε και στο κάτω μέρος του ματιού και κατόπιν με μια μπατονέτα σβήστε το καλά. Αφού έχετε δώσει το απαραίτητο βάθος στα βλέμμα σας, συνεχίστε με τις βλεφαρίδες σας για να το κάνετε πιο σαγηνευτικό. Εδώ μπορείτε να βγάλετε όλα σας τα απωθημένα!!! Μπορεί στην προηγούμενη διαδικασία να ήμασταν αρκετά φειδωλοί και «τσιγκούνηδες» με τα προϊόντα, τώρα όμως θα του δώσουμε και θα καταλάβει. Βάλτε πολλή μάσκαρα λοιπόν! Και δυο στρώσεις! (Προσοχή να μην σας κολλήσουν όμως. Δεν θέλουμε να φαίνονται κομπάκια). Ελάχιστη μάσκαρα μπορείτε να βάλετε και στο κάτω μέρος των ματιών.

Tip: Αν θέλετε να βάλετε ψεύτικες βλεφαρίδες κάντε το, προτιμήστε όμως τα τουφάκια και όχι τις ολόκληρες. Με τα τουφάκια φαίνεται πιο φυσικό το αποτέλεσμα.

Μυστικό #4: Τα χείλη

Τέλος, στα χείλη ένα ωραίο περίγραμμα και ένα κραγιόν nude είναι ό,τι πρέπει! Θυμηθείτε ποια είναι η σωστή διαδικασία για να κάνετε τα χείλη σας να δείχνουν πιο σαρκώδη.

Και είστε έτοιμες! Περιμένω εντυπώσεις :)

Υ.Γ.: Μην ξεχνάτε ότι η απλότητα είναι όχι μόνο συνώνυμο της κομψότητας, αλλά και της αυτοπεποίθησης αφού με αυτόν τον τρόπο δείχνετε πως δεν έχετε ανάγκη να κάνετε υπερβολές για να αναδειχθεί η ομορφιά και η προσωπικότητά σας!

 

Δείτε ακόμα:

Η συνταγή μου για την πιο νόστιμη πίτσα χωρίς θερμίδες!

Το πρώτο μου βίντεο: Πώς με 3 μόνο προϊόντα και σε μόλις 3 λεπτά θα δείχνετε πιο λαμπερές