Φαντάζομαι πως πολλές φορές έχετε προσπαθήσει να φτιάξετε μόνες σας τα μαλλιά σας και δεν τα έχετε πολυκαταφέρει. Και αυτό είτε επειδή δεν «πιάνει» το χέρι σας -εμένα για παράδειγμα δεν πιάνει καθόλου- είτε επειδή δεν ξέρετε τα κόλπα των επαγγελματιών! Μην νομίζετε, δεν τα μαρτυρούν. Εμένα όμως με αγαπάνε τόσα χρόνια και μου τα λένε όλα! Οπότε σας τα μαρτυρώ εγώ ;-)

Ένα σύνηθες λάθος, που μπορεί να καταστρέψει το χτένισμά σας είναι το εξής:
Να βάλετε τα μαλλιά σας πίσω από τα αυτιά σας κατευθείαν μόλις τελειώσετε το χτένισμα -όσο δηλαδή είναι ακόμη ζεστά ή να βάλετε τσιμπιδάκια έτσι ώστε να μην πέφτουν στο πρόσωπό σας για να μπορέσετε να βαφτείτε με την άνεσή σας. Έλα όμως που, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τα μαλλιά -επειδή ακριβώς είναι φρεσκοχτενισμένα- τσακίζουν εύκολα. Οπότε, μόλις βγάζετε τα τσιμπιδάκια ή τα βγάλετε από τα αυτιά σας είναι «τσαλακωμένα».

Αυτό που πρέπει να κάνετε, λοιπόν, είναι να πάρετε ένα κομμάτι χαρτί, να το τοποθετήσετε πάνω στην τούφα που θέλετε να πάτε προς τα πίσω και μετά από πάνω να τοποθετήσετε το τσιμπιδάκι. Έτσι αποφεύγεται το «τσαλάκωμα» και μόλις τα αφήσετε κάτω δεν θα έχουν πάθει απολύτως τίποτα. Απεναντίας, θα έχουν πάρει μια ελαφριά και ωραία κλίση προς τα πίσω.

Αυτός είναι ο λόγος, λοιπόν, που με βλέπετε με τόσα χαρτιά στο κεφάλι! Είμαι σε φάση που έχω χτενίσει τα μαλλιά μου και ολοκληρώνω το μακιγιάζ. Μένει να βάλω μάσκαρα, κραγιόν και ρουζ και είμαι έτοιμη!

Είναι ωραίο κόλπο. Δοκιμάστε το! (Προφανώς δεν χρειάζεται να βάλετε τόσο μεγάλο χαρτί. Ένα μικρό κομμάτι που να καλύπτει το τσιμπιδάκι έτσι ώστε να μην ακουμπάει στα μαλλιά είναι μια χαρά!)

 

Βρείτε περισσότερα beauty tips μου εδώ.

Δείτε ακόμα: Τι τρώω ακριβώς πριν και μετά τη γυμναστική