Διαβάζοντας τα μηνύματά σας συνειδητοποίησα πως τα δυο θέματα που σας απασχολούν περισσότερο στο μακιγιάζ είναι το πώς θα έχετε τέλεια φρύδια και πώς θα βάλετε μόνες σας ψεύτικες βλεφαρίδες! Και η αλήθεια είναι πως τα ερωτήματά σας είναι πολύ εύστοχα, μιας και, αν έχετε καλοσχηματισμένα φρύδια και ωραίες βλεφαρίδες, δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο! Άλλωστε, όπως έχουμε ξαναπεί πολλές φορές, δεν είναι ωραίο το έντονο και βαρύ μακιγιάζ το καλοκαίρι.

Ζήτησα λοιπόν από τον καλό μου φίλο και make up artist Παντελή Τουτουντζή να μας δώσει έξυπνα tips για να έχουμε έντονο βλέμμα, ωραία φρύδια και πυκνές βλεφαρίδες με δυο κινήσεις. Και μου είπε τα εξής:

 

Βάλτε μόνες σας ψεύτικες βλεφαρίδες

«Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι πράγματι να δώσετε έμφαση στα φρύδια που είναι η κορνίζα των ματιών σας και στις βλεφαρίδες που δίνουν ένταση στο βλέμμα σας. Ξέρω βέβαια πως το μεγαλύτερο πρόβλημα στο μακιγιάζ είναι πώς θα τοποθετήσετε σωστά μόνες σας τις βλεφαρίδες. Και, για να είμαστε ειλικρινείς, είναι προτιμότερο να μην βάλετε καθόλου ψεύτικες βλεφαρίδες, παρά να τις βάλετε λάθος. Η λύση λοιπόν είναι απλή: Θα πάρετε μια ολόκληρη βλεφαρίδα και θα την κόψετε στη μέση. Θα βάλετε λίγη κόλα πάνω και θα την αφήσετε να στεγνώσει για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια θα κλείσετε το ένα μάτι και θα την τοποθετήσετε μαλακά από τη μέση του ματιού προς τα έξω. Τέλος, θα την πιέσετε με το πίσω μέρος ενός πινέλου για να κολλήσει καλά και είναι έτοιμη! Να ξέρετε πως η μισή βλεφαρίδα δεν έχει δύσκολη τοποθέτηση!».

Αποκτήστε τέλεια φρύδια

«Σε ό,τι αφορά τα φρύδια, θα κάνετε το εξής: Θα περιγράψετε το κάτω μέρος των φρυδιών με ένα ξηρό μολύβι μισό τόνο πιο σκούρο από τα φρύδια σας για να τα οριοθετήσετε. Στην συνέχεια θα πάρετε μια ματ σκιά στο χρώμα των φρυδιών και θα αρχίσετε να απλώνετε το μολύβι που βάλατε με τη σκιά, πάντα με τη φορά της τρίχας. Προσοχή, να δώσετε μεγαλύτερη έμφαση στις γωνίες και όχι στις μπροστινές τρίχες. Τα μικρά κενά στο μπροστινό μέρος κάνουν το αποτέλεσμα πιο φυσικό».

 

Δείτε ακόμα: Επαγγελματικά μυστικά μακιγιάζ για την ημέρα του γάμου σας