Πριν από μερικές μέρες, σας αποκάλυψα όλα όσα κάνω αλλά και αποφεύγω όταν με βάφει ένας επαγγελματίας μακιγιέρ. Σήμερα θα σας μιλήσω για όλα όσα πρέπει να ξέρετε όταν σας χτενίζει κάποιος επαγγελματίας κομμωτής στο κομμωτήριο. Γιατί πάλι υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να προσέξετε, όπως:

1. Να μην σας χτενίζουν ποτέ όταν έχετε στεγνά μαλλιά. Αν δηλαδή πάτε στο κομμωτήριο, ενώ έχετε ήδη από την προηγούμενη μέρα χτενισμένα μαλλιά, στα όποια έχετε βάλει λακ ή κάποιο άλλο προϊόν, προτιμήστε να τα λούσετε και να τα ξανακάνετε από την αρχή παρά να τα φρεσκάρετε από πάνω. Η θερμότητα στα ήδη στεγνά και με προϊόν μαλλιά, τα αφυδατώνει, με αποτέλεσμα να σπάνε ευκολότερα.

2. Να μην χρησιμοποιούν ΠΟΤΕ μεταλλικές βούρτσες ή πρέσα για ίσιωμα. Ακόμη κι αν είναι κεραμικά τα εργαλεία τους, ακόμη κι αν σας διαβεβαιώνουν ότι δεν καταστρέφεται η τρίχα, εσείς ζητήστε ξύλινες βούρτσες και πιστολάκι με χαμηλά βατ -ή τουλάχιστον να μην το ακουμπούν στα μαλλιά σας. Σας μιλάω εμπειρικά. Μόνο οι ξύλινες βούρτσες, όταν χρησιμοποιούνται σωστά, δεν ταλαιπωρούν και δεν καταστρέφουν την τρίχα.

3. Να ζητάτε πάντα να σας βάζουν ένα προστατευτικό προϊόν για τη θερμότητα πριν ξεκινήσουν το χτένισμα.

4. Να αποφεύγετε τη λακ. Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από μαλλιά υγιή που κουνιούνται. Τα «κοκαλωμένα» χτενίσματα είναι τόσο στημένα που θεωρούνται ξεπερασμένα.

5. Αν πράγματι πρέπει να βάλετε ένα προϊόν στις ατίθασες φύτρες σας, δοκιμάστε να βάλετε λίγο λαδάκι. Το πόσο ενυδατικό θα είναι εξαρτάται από το πόσο ξηρά ή λιπαρά μαλλιά έχετε.

Extra tip: Προσωπικά, θέλω να γυαλίζουν τα μαλλιά μου για να φαίνονται ακόμη πιο λαμπερά και ζωντανά-υγιή. Στο τέλος λοιπόν του χτενίσματος, βάζω, εκτός από το ενυδατικό μου λαδάκι, λίγο γυαλιστικό σπρέι στις άκρες για να ενισχύσω τη φυσική τους λάμψη.

 

Βρείτε περισσότερα beauty tips μου εδώ.