Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Αυτό το ακούω εδώ και πολλά χρόνια και για την ακρίβεια από τότε που πήγαινα στο σχολείο. Θυμάμαι πως, επειδή το σχολείο ήταν ακριβώς δίπλα από το σπίτι μας, μερικές φορές ξυπνούσα μόλις 5 λεπτά νωρίτερα και πήγαινα άρον άρον στο μάθημα και η μαμά φυσικά δυσανασχετούσε. Βέβαια, θυμάμαι επίσης πως, κάθε φορά που έφευγα νηστική από το σπίτι, πεινούσα συνέχεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και ένιωθα ατονία. Ευτυχώς, αναγνώρισα έγκαιρα τη μεγάλη αξία του πρωινού γεύματος, γιατί εδώ και πολλά χρόνια δεν φεύγω ποτέ από το σπίτι εάν δεν έχω φάει πρώτα κάτι.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλές εναλλακτικές και ο καθένας μπορεί να διαλέξει ό,τι θέλει, ανάλογα με τη διάθεσή του κάθε φορά. Προσωπικά, επιλέγω γρήγορες, νόστιμες και θρεπτικές συνταγές, όπως αυτό το πρωινό με την ομελέτα ή αυτό το φουλ δυναμωτικό πρωινό με την τηγανίτα από βρώμη. Όπως βλέπετε, οι επιλογές μου συνήθως είναι υγιεινές και με λίγες θερμίδες.

Σήμερα όμως, λόγω του τριημέρου, έφτιαξα ένα πεντανόστιμο και υπερπαραγωγή πρωινό έκπληξη, ισάξιο θα έλεγα με αυτό ενός πεντάστερου ξενοδοχείου!

Μπορείτε κι εσείς να κάνετε την ίδια έκπληξη με τρεις απλές κινήσεις:

1. Διαλέξτε από πριν τι θέλετε να φτιάξετε και δείτε τι χρειάζεται να αγοράσετε από τον φούρνο και το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς. Προφανώς πάρτε και τις λιχουδιές που αρέσουν στον καλό σας, μην διαλέξετε μόνο όσα αρέσουν σε εσάς. Επίσης, μην κάνετε light επιλογές. Μια μέρα επιτρέπεται να ξεφύγετε από το πρόγραμμά σας. Αφήστε που όσα τρώτε το πρωί καίγονται μέσα στη μέρα!
2. Αφιερώστε χρόνο στο στρώσιμο του τραπεζιού. Επιλέξτε την πιο ωραία γωνία του σπιτιού - αν έχετε μπαλκόνι ή κήπο ακόμη καλύτερα. Στρώστε όμορφα σουπλά, βάλτε τη μαρμελάδα σε ένα πιάτο, το βούτυρο σε άλλο, τα ψωμιά σε ένα καλαθάκι, βάλτε μαχαιροπήρουνα και κουταλάκια κ.ο.κ. Προφανώς και θα πετάξετε τις σακούλες και τις χαρτοπετσέτες από τον φούρνο και στην περίπτωση που οι καφέδες-χυμοί είναι επίσης από έξω και δεν τους έχετε φτιάξει εσείς, θα πρέπει να τους σερβίρετε σε γυάλινα ποτήρια και κούπες.
3. Τα ψωμιά, τα κρουασάν, τα τυροπιτάκια και ό,τι άλλο έχετε φτιάξει-αγοράσει, φροντίστε να είναι ζεστά. Αν για κάποιο λόγο έχουν κρυώσει, βάλτε τα απλά για λίγο στον φούρνο.

Extra tip: Αφήστε το κινητό σας και απολαύστε το υπερπαραγωγή πρωινό σας και φυσικά το τριήμερο που ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς ;-)

Καλημέρα!

 

Βρείτε περισσότερες προτάσεις από τη διατροφή μου εδώ.

Δείτε ακόμα: Η συνταγή μου για το πιο νόστιμο και εύκολο σουφλέ ζυμαρικών!