Σας έχω δείξει αρκετές light συνταγές, αλλά σας έχω επίσης πει αρκετές φορές ότι το μυστικό στο οποίο ορκίζομαι είναι η ισορροπία και η αποφυγή των υπερβολών. Και αυτό σημαίνει ότι, κάποιες μέρες, όχι απλώς επιτρέπεται, αλλά επιβάλλεται να βγαίνουμε από το πρόγραμμα!

Αυτό ακριβώς έκανα σήμερα: Ετοίμασα την αγαπημένη μου πανεύκολη συνταγή για σουφλέ ζυμαρικών!

Η συνταγή: Εύκολο σουφλέ ζυμαρικών με τυριά

Για ένα μεγάλο πυρέξ (7-8 μερίδες)

Υλικά:

- 1,5 πακέτο ζυμαρικά ολικής άλεσης (μου αρέσει να τα ανακατεύω – συνήθως βάζω περίπου 1 πακέτο πένες και μισό πακέτο τριβελάκι, αλλά μπορείτε να βάλετε και τρία διαφορετικά είδη!).
-3-4 πιπεριές πολύχρωμες (αλλά όχι πράσινες)
-6 φέτες μπέικον
-6 φέτες φιλέτο γαλοπούλας καπνιστό ή βραστό
-2 μικρές κρέμες γάλακτος light
-1 πακέτο mix 4 τυριών (ή 200- 300 γραμμάρια από ό,τι τυριά θέλετε – προτιμήστε σίγουρα Cheddar και Gouda και προσθέστε κεφαλοτύρι, Emmental, παρμεζάνα ή ό,τι εσείς θέλετε, απλά κρατήστε μια ισορροπία σε σχέση με τα πολύ αλμυρά και τα πιο ήπια τυριά).

Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για λίγο λιγότερο από τον ενδεδειγμένο χρόνο βρασμού τους (αν για παράδειγμα λέει 11, βάλτε τα περίπου για 8 λεπτά). Αν βάλετε διαφορετικά είδη ζυμαρικών, μην ξεχάσετε να ξεκινήσετε από τα ζυμαρικά με τον μεγαλύτερο χρόνο βρασμού και να συνεχίσετε προσθέτοντας στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα – όλα σε λίγο μειωμένους χρόνους από τους ενδεδειγμένους! Εν τω μεταξύ, ψιλοκόβετε τις πιπεριές, το μπέικον και τη γαλοπούλα. Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι ελάχιστο λάδι και σωτάρετε τις πιπεριές, προσθέτοντας μετά από λίγο το μπέικον και τη γαλοπούλα. Τα βγάζετε από τη φωτιά πριν μαυρίσουν!
Μόλις σουρώσετε τα ζυμαρικά, ρίχνετε τα μισά σε μία στρώση στο πυρέξ. Προσθέτετε το μισό από το περιεχόμενο του τηγανιού και καλύπτετε με μία στρώση από το μείγμα τυριών (το μισό πακέτο). Επαναλαμβάνετε με άλλη μια στρώση ζυμαρικά, το υπόλοιπο μείγμα αλλαντικών και πιπεριών και, στο τέλος, το υπόλοιπο μείγμα τυριών.
Περιχύνετε με τις κρέμες γάλακτος (να πάει παντού) και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 περίπου λεπτά.

Extra tip: Όταν το βγάλετε από το φούρνο, αφήστε το για περίπου 15 λεπτά, για να μπορείτε να το σερβίρετε πιο εύκολα, χωρίς να διαλύεται. Μην φοβάστε ότι θα κρυώσει, δεν πρόκειται :) Αν και, μεταξύ μας, όταν κρυώνει είναι ακόμη πιο νόστιμο!

Φτιάξτε τη συνταγή το ΣΚ! Είναι ιδανική, ειδικά όταν έχετε καλεσμένους και φίλους στο σπίτι!

Καλή όρεξη!

 

Υ.Γ.: Αν θέλετε να ετοιμάσετε και κάτι γλυκό, θυμηθείτε τη συνταγή μου για τα πιο νόστιμα σουφλεδάκια σοκολάτας!